Illustrasjonsfoto
Illustrasjonsfoto

Barnehage for døve berget – inntil videre

Bekymrede foreldre har fått et pusterom etter at Statped og Trondheim kommune er enige om å videreføre Møller barnehage i sin eksisterende form ut neste år.

Publisert Sist oppdatert

– Vi er glad for at ting skjer og at vi, bit for bit, beveger oss i riktig retning.Men det skal mer til før vi får tillit til at dette blir bra nok til slutt, sier mamma Brita Fladvad Nielsen til adressa.no (krever innlogging).

Nylig fikk foreldrene til barn i Møller barnehage, en barnehage for hørselshemmede som er drevet av Statped, melding om at Statped ikke lenger vil drive barnehagen videre.

Begrunnelsen for dette er at barnehagedrift er et kommunalt ansvar. Samtidig kom det fram at Trondheim kommune ikke ønsker å overta Møller barnehage.

Ville flytte virksomheten

Det har fått mange foreldre til å frykte at de fra våren skulle miste det gode tilbudet barnehagen har gitt.

Trondheim kommune har forsikret at tilbudet vil bli videreført, men ikke i Statpeds lokaler.

– Vi har ikke bestemt plasseringen helt ennå, men tilbudet blir lagt til en barnehage med nærhet til Saupstad skole. Der har vi i dag et landsdekkende tilbud for elever som skal ha heltidsopplæring i et tegnspråklig miljø, sa kommunaldirektør for oppvekst og utdanning, Camilla Trud Nereid, til adressa.no i forrige uke.

Lyttet til foreldrene

Foreldre har gitt uttrykk for at de ikke er trygge på at tilbudet i Trondheim kommunes regi ville bli like bra som i Statpeds spesialbarnehage. Blant annet på bakgrunn av denne bekymringen, har Trondheim kommune og Statped blitt enige om å utsette overtakelsen til 1. januar 2019.

Møller barnehage har i dag 13 ansatte i 10,5 årsverk. Barnehagen har 20 barn. Åtte av dem har hørselsvansker, mens de øvrige har søsken eller foresatte med hørselsvansker, skriver adressa.no.

Følg barnehage.no på Facebook og Twitter.

 

Powered by Labrador CMS