Skal barna i Lunheim barnehage i Tromsø drikke kakao på tur, må den være under 45 grader.
Skal barna i Lunheim barnehage i Tromsø drikke kakao på tur, må den være under 45 grader.

Nå har de innført «kaffe-forbud» i alle barnehagene i Tromsø

Alle Tromsøs barnehager har i høst innført nye rutiner der ingen kopper med varm drikke kan tas med i rom der barn er til stede.

Publisert

Bakgrunnen er at det skal være registrert uhell med veltede kopper og mindre brannskader, skriver Nordlys (krever abonnement).

Seksjonsleder for barnehager i Tromsø kommuner, Berit Vassmyr, sier de nye rutinene for de ansatte er en del av barnehagens HMS-system og er utarbeidet basert på risikoanalyse. 

– Målet er å unngå uhell der barn kan brenne seg på varm drikke. Arbeid i barnehagen innebærer lek og aktivitet i nært samspill med små barn. Dette er faktisk ikke forenlig med å ha en varm kaffekopp i umiddelbar nærhet, sier Vassmyr til avisen.

I etterkant av de nye rutinene har Lunheim og flere andre barnehager i tillegg innført samme regler på arrangementer der foreldre er til stede sammen med barna. Heretter må altså foreldrene klare seg med saft på slike tilstelninger. 

– Det er gjerne på slike arrangementer det har vært mange kaffekopper og størst risiko for uhell, sier fagleder Laila Østgård i barnehagen. 

Ved Lunheim barnehage har de også vurdert risikoen når barnehagen drar på tur, og ungene for eksempel skal få kakao å drikke.

– Da passer vi på at kakaoen holder en temperatur som er under 45 grader, sier Laila Østgård til avisen.

De ansatte må likevel ikke gå hele dagen uten en kaffetår. På pauserom, egne kontorer og møterom er det fritt fram for kaffekoppene. Hvis kaffetermosen blir stående på et tomt rom, blir døra til rommet låst.

Powered by Labrador CMS