Marit Granholt mottar prisen Årets Barnehageinspirator av kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen på PBLs landsmøte på Gardermoen.
Marit Granholt mottar prisen Årets Barnehageinspirator av kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen på PBLs landsmøte på Gardermoen.

- Et fyrverkeri av kunnskap!

For årets barnehageinspirator er det viktigste å utdanne gode og reflekterte barnehagelærere.

Publisert Sist oppdatert

Lærer Marit Granholt ble kåret til «Årets barnehageinspirator» under PBLs landsmøte på Gardermoen mandag.

Prisen ble høytidelig forært henne av kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen og Granholdt mottok et tegning av illustratøren Stine Limoseth og en sjekk på 50 000 kroner.

Les barnehage.no sitt intervju med vinneren her, da hun var en av fem kandidater for prisen.

Marit Granholt er utdannet førskolelærer og underviser i pedagogikk ved Høgskolen i Oslo og Akershus. Det har hun gjort i 20 år, og før det underviste hun to år ved det gamle Barnevernsakademiet i Oslo og to år ved Dronning Maud Minnes Høgskole.

Av studentene blir hun beskrevet som et fyrverkeri av kunnskap med kjærlighet til faget og et engasjement skal letes lenge etter.

Granholt er også medforfatter av tre lærebøker.

Isaksen trakk også fram hvor viktig det er med lærere som tenner gløden og inspirerer framtidens barnehagelærere og gratulerer prisvinneren på det hjerteligste.

- Jeg har aldri tenkt å slutte med det jeg driver med! annonserte Granholt selv fra scenen, med skjelvende stemme og tårer i øyekroken.

- Takk til studentene mine! Og takk til alle barn og kolleger! Jeg elsker å undervise og håper det gjenspeiler jobben min. Jeg er stolt og ydmyk og rørt og utrolig glad, sier Granholt.

Barnehage.no kommer tilbake med et intervju med vinneren senere.

Powered by Labrador CMS