Erle Sellevåg er avdelingsleder i A2G Barnehage, migrasjonspedagog og en populær kronikør.
Erle Sellevåg er avdelingsleder i A2G Barnehage, migrasjonspedagog og en populær kronikør.

Kronikk-klassiker på lesertoppen

Leserne har talt! Erle Sellevågs kronikk om de sårbare barna, som aldri har med seg matpakke eller byttetøy, er fortsatt like aktuell. Høysensitivitet og lederskap var også populært lesestoff i november.

Publisert Sist oppdatert

Her er en reprise på de mest populære sakene fra november:

1. – Han har ikke byttetøy i dag heller!

– Er vi bevisst våre ordvalg og vår tilrettelegging rundt de sårbare barna? spør Erle Sellevåg. De barna som aldri har med seg matpakke eller byttetøy.

Les saken her.

2. – Jeg er høysensitiv

– Det er litt vanskelig for meg rundt nye mennesker. Det tar litt ekstra tid å bli trygg rundt dem. Både fordi jeg liker å kjenne godt til dem jeg er rundt, men også fordi det er viktig for meg at de kjenner meg, skriver Stian Pedersen, og setter ord på det lille barnets følelser.

Les saken her.

3. Barnehagelæreren ingen ville ha

Mette Kalleberg er barnehagelærer med tilleggsutdanning i musikkterapi. Drømmejobben var å få bruke utdannelsen og kompetansen i barnehagen, men slik gikk det ikke. Kalleberg er overfølsom ovenfor parfyme og ingen av barnehagene hun søkte jobb i ville ta jobben med tilrettelegging. Selv om et parfymefritt miljø også uten tvil gagner de yngste.

Les saken her.

4. De minste blir oversett under måltidet

Videoopptak av 13 ettåringer viste få positive samspillsekvenser mellom personalet og barna i løpet av måltidet. – Personalet utnyttet ikke anledningen til å øve på språk og trekke de små barna inn i samtaler, sier professor May Britt Drugli.

Les saken her.

Følg barnehage.no på Facebook og Twitter.

5. Pedagog, hvor er du?

– Hvorfor er det så store motsetninger mellom det vi lærer på skolen og det som praktiseres i barnehagen? undrer barnehagelærerstudent Siv-Terese Omland.

Les saken her.

6. – Er du stille, så er jeg stille

– Det finnes mange grunner til at barn er stille, og mange grunner til at de voksne som de møter i barnehagen, ikke skal være stille tilbake, skriver barnehagelærerstudent Janne Winjor.

Les saken her.

7. Her er de vanligste barnesykdommene

I løpet av barnehagealderen er det mange smittsomme sykdommer som truer. Her er listen over de mest vanlige.

Les saken her.

8. – Alle som er i kontakt med barn har ansvar for å si i fra

Pedagog Erle Sellevåg har sammen med fagmiljøer i Blå Kors og Barn i rusfamilier skrevet boka som viser vei fra magefølelse til bekymringsmelding. – Alle barnehageansatte bør lese denne, sier forfatteren.

Les saken her.

9. De nye barnehagelederne

Styrer i Smedbakken FUS barnehage, Kjetil Krogstad (28) tar ikke bare én, men to lederutdanninger. Samtidig.

Les saken her.

10. Intervjuet flere hundre barn om trivsel og vennskap i barnehagen

Hva skjer når du spør nesten 900 femåringer hvordan de egentlig har det i barnehagen? Jo, du får et helt nytt blikk på barns medvirkning. Norlandia barnehagene gjorde nettopp det.

Les saken her.

Powered by Labrador CMS