Mannen nektet for å ha gjort noe galt, men ble ikke trodd.

Dømt til samfunnsstraff etter to overgrep

To barn hadde uavhengig av hverandre fortalt om to nesten like overgrep. Tiltalte nektet for å ha gjort noe, men ble ikke trodd.

Publisert

En mann i starten av 20-årene er i Trondenes tingrett dømt til 420 timers samfunnsstraff for to overgrep mot små barn, ett av dem i en barnehage.

Tiltalte var utplassert praksiselev fra videregående skole da retten fastslår at overgrepet mot ei fire år gammel jente fant sted. Han var høsten 2013 i praksis i en barnehage i Harstad.

Ved én anledning skal han ha begått et overgrep som etter loven rammes av straffelovens (1902) paragraf 195 første straffalternativ, «for å ha hatt seksuell omgang med barn under 14 år», og etter paragraf 193 første ledd, «for å ha skaffet seg eller en annen seksuell omgang ved misbruk av stilling, avhengighetsforhold eller tillitsforhold.»

Upassende

Under rettssaken kom det fram at ansatte opplevde at mannen hadde en upassende oppførsel overfor barna i barnehagen. 

Mannen fikk først en advarsel, men praksisperioden ble etter hvert avbrutt, fordi mannen ikke fulgte oppfordringen om å endre måten å være sammen med barna på, skriver Fremover.

Foreldrene til den fornærmede jenta merket at datterens oppførsel endret seg på et tidspunkt og at hun ble sint og utagerende. Noen år etter overgrepet fortalte jenta sin mor om hva som hadde skjedd. Saken ble anmeldt.

Oppdaget uoppklart sak

I forbindelse med denne anmeldelsen oppdaget politiet i Harstad en annen uoppklart overgrepssak.

Våren/sommeren 2014 ble ei jente som da var 8 år utsatt for et lignende overgrep på en lekeplass på en skole i Harstad.

Tiltalte nektet i retten for overgrepene selv om han ble konfrontert med at to jenter uavhengig av hverandre hadde meldt fra om ganske like overgrep og pekt ham ut som gjerningsperson.

Retten fester lit til barnas forklaring og mener at det er bevist ut over enhver rimelig tvil at overgrepene fant sted.

Var under 18 år

Handlingene mannen er dømt for skjedde da han var under 18 år. Derfor har Trondenes tingrett kommet fram til at mannen skal dømmes til samfunnsstraff.

Mannen er dessuten dømt til å betale jenta fra barnehagen en oppreisningserstatning på 90.000 kroner.

Powered by Labrador CMS