Har ikke gjort funn som tyder på overgrep i Harstad

Harstad-politiet har undersøkt om 30-åringen som er siktet for elleve overgrep i Tromsø, også kan ha forgrepet seg på barn i Harstad. Foreløpig tyder ingenting på det.

Publisert Sist oppdatert

– Det er ingenting som tyder på at han begikk overgrep her i Harstad, sier politistasjonssjef Morten Holen i Midtre Hålogaland politidistrikt til Aftenposten.

Før 30-åringen flyttet til Tromsø jobbet han i en barnehage i Harstad og var også fotballtrener for to jentelag i alderen 13-16 år.

Politiet i Midtre Hålogaland har avhørt personer mannen var i kontakt med som barnehageansatt og fotballtrener. Nå sender de også ut et brev til foreldrene og foresatte til barna han var i kontakt med, for å få vite om noen av dem har kunnskap eller indikasjoner på at noe likevel kan ha skjedd.

Politiet vil avvente svar på disse henvendelsene før de går videre med etterforskningen, melder Aftenposten.

Fakta om saken:

6. mai i år ble den 30 år gamle mannen, som har jobbet åtte år i en barnehage i Tromsø, pågrepet.

Mannen er siktet for elleve overgrep mot barn. Siktelsen omfatter seks tilfeller av seksuelle overgrep som etter norsk lov er sidestilt med samleie, og fem tilfeller med uanstendig atferd overfor barn.

Forholdene mannen er tiltalt for åpner for lovens maksimumsstraff på 21 års fengsel. 30-åringen har erkjent deler av siktelsen.

Powered by Labrador CMS