Elin Børve er faggruppeleder for barnehagelærerutdanningen ved Nord universitet.
Elin Børve er faggruppeleder for barnehagelærerutdanningen ved Nord universitet.

Har utdannet barnehagelærere i 50 år

– Nesna har en lang tradisjon som barnehagelærerutdanner, og mange fornøyde studenter har gått ut herfra og jobber nå i barnehagene rundt omkring.

Publisert Sist oppdatert

Det sier Elin Børve, faggruppeleder for barnehagelærerutdanningen ved Nord universitet, i en pressemelding.

I løpet av 50 år er det uteksaminert 1800 barnehagelærere på Nesna. I dag er det rundt 100 studenter ved utdanningen, fordelt på fire kull.

Denne uken markeres 50-årsjubileet med et todagers seminar på Nesna. Onsdag blir det åpning med kunstnerisk innslag og et historisk tilbakeblikk.

Alle ansatte som jobber med barnehagelærerutdanningen, både faglig og administrativt, er invitert. Det er også alle praksislærerne i området og studenter ved barnehagelærerutdanningen på Nesna. Store deler av onsdagen går med til faglig dypdykk med blant annet professor i pedagogikk ved NTNU, Maria Øksnes. 

– Øksnes forsker på barndom, lek og viktigheten av lek i barnehagen. Hun er en kapasitet innenfor barnehagelærerutdanning, og vi gleder oss til å høre henne, sier Elin Børve.

Torsdag er tema hvordan sammenhengen og kvaliteten mellom praksisfeltet og utdanningen kan styrkes, hvordan språkutvikling skjer gjennom estetiske prosesser, lek og språk og den samiske stjernehimmelen. I tillegg kommer representanter fra en barnehage med sine perspektiv. 

– Jeg tror vi har fått til et interessant og godt program, og ser frem til at vi alle kan treffes på Nesna, sier Børve.

Powered by Labrador CMS