Bussen til Eventyråsen barnehage måtte hentes av en bergingsbil etter det omfattende hærverket. Foreløpig er reparasjonskostnadene anslått til minst 100.000 kroner.

Hadde spart til turbuss i seks år – nå er den ødelagt etter hærverk

Turbussen til Eventyråsen barnehage skulle egentlig til EU-kontroll denne uka. I stedet måtte den fraktes bort av bergingsbil etter omfattende hærverk.

Publisert Sist oppdatert

– Jeg har nettopp snakket med dem som skal taksere skadene. De antyder at det er skader for over 100.000 kroner, sier styrer Vigdis Engen Holmstad i Eventyråsen barnehage til barnehage.no.

Hadde spart i seks år

Det var tirsdag morgen at tidligvakta i barnehagen på Skreia i Østre Toten oppdaget hærverket. For å komme seg på turer i et område uten et veldig godt kollektivtilbud, kjøpte Eventyråsen barnehage i 2014 en turbuss. Denne hadde den private barnehagen spart penger til siden 2008.

I løpet av helgen har en eller flere gått løs på bussen og gjort store ødeleggelser.

Ryggekameraet og sidespeilene er knust. Et nummerskilt er krøllet. Det har vært gjort forsøk på å bryte opp skyvedøren på siden, noe som medfører at den har en tre centimeter bred åpning. En støtfanger er løs, og i tillegg er både vinduer, takluke og lakken rundt hele bussen ripet opp, ifølge styreren.

– Det er mange fortvilte ansatte, triste barn og irriterte foreldre her i området nå, sier Vigdis Engen Holmstad.

Det var Oppland Arbeiderblad som omtalte saken først.

Tur henger i en tynn tråd

Heldigvis har barnehagen forsikring i orden. Det betyr at den slipper unna med å måtte betale egenandel.

Verre blir det å få gjennomført alt av planlagte turer med barna mens bussen er på verksted.

– Det er jo ungene det går ut over. Vi hadde planer om en tur på torsdag som nå henger i en tynn tråd. Så får vi se hva vi etter hvert får til å låne eller leie, sier Vigdis Engen Holmstad.

Egentlig skulle bussen inn på verksted tirsdag for å gå gjennom EU-kontroll og skifte til sommerdekk. I stedet ble den hentet av Viking.

– Bussen var flyttbar. Men vi kan ikke kjøre noe sted uten speil, forklarer styreren.

Tror på oppklaring

Hærverket skjedde ifølge styreren trolig på lørdag. Tirsdag var politiet på plass for å sikre spor.

– Tror du det er noen sjanse for at de som står bak hærverket blir tatt?

– Vi bor på bygda, så vi har tro på at dette skal bli oppklart. Det ville vært veldig ålreit å få en slutt på denne saken slik at vi slipper å gå og tro at noen vil barnehagen vår noe vondt, sier Vigdis Engen Holmstad.

Følg barnehage.no på Facebook og Twitter.

 

Powered by Labrador CMS