Gjøvik kommune.
Gjøvik kommune.

Tre unge gutter tatt for skadeverk i barnehage

Tre unge gutter ble onsdag kveld tatt for skadeverk i Kvartsvegen barnehage i Gjøvik.

Publisert Sist oppdatert

Flere netter på rad i perioden 1. -5. juli har barnehagen hatt uønsket besøk, og har vært utsatt for omfattende hærverk.

Det skriver Oppland Arbeiderblad.

Torsdag morgen kunne politiet ikke bekrefte at det er de samme tre guttene som ble tatt onsdag, som har begått hærverk de andre dagene. Foreldrene er erstatningspliktige for skadeverket begått onsdag kveld.

Mandag morgen oppdaget de ansatte ved barnehagen at noen hadde forsøkt å bryte seg inn i grillhytta på baksiden av barnehagen. De fant raskt ut at ødeleggelsene var langt mer omfattende enn som så. På taket var takpapp revet av. Ei grillvifte ved barnehagens uteplass var ødelagt og en bålpanne og et fotballmål var kastet over gjerdet.

I tillegg var flere utebord løsnet og ødelagt. Senere har person(e) kommet tilbake og gjort ytterligere skadeverk på stedet. En strømbryter på taket er ødelagt, låser er brutt opp og panel er revet av veggene. Metallpersienner er forsøkt ødelagt. Forholdet er politianmeldt.

Det er ikke bare Kvartsvegen barnehage som har vært utsatt for hærverk de siste dagene. Også Kopperud skole og Marihøna barnehage har vært utsatt for vandaler. På Kopperud skole skal noen ha knust to vinduer mandag kveld. I Marihøna barnehage har takstein og sykkellåser blitt ødelagt, i tillegg til at søppeldunker flere ganger har blitt flyttet på.

Følg barnehage.no på Facebook og Twitter.

Powered by Labrador CMS