15 000 barn og voksne holdte hender

15.500 venner holder hender på vennskapsdagen!

Publisert Sist oppdatert

30.april feirer 15.500 barn og ansatte vennskapsdagen ved å holde hender klokka 10.00 i FUS barnehager fra Hammerfest til Kristiansand. Vennskap er det beste middelet mot mobbing!

- Evnen til å etablere vennskap og bygge sosiale relasjoner er noe av det viktigste barnet lærer i barnehagen, og det foresatte ønsker aller mest for sitt barn er at de får venner i barnehagen. Derfor starter vi tradisjonen med å feire vennskapsdagen i alle de 161 FUS barnehagene årlig, sier FUS barnehager i en pressemelding.

FUS barnehager over landet markerer dagen ved å holde hender klokka 10.00. I friluftslivets år markerer de også dagen ved at alle barnehagene går på en kortere eller lengre tur.

-Vennskap i barnehagen er en forutsetning for lek, læring og mestring, og for foreldre er barnets muligheter til å få venner i barnehagen det absolutt viktigste.  I FUS jobber vi for at både barn, ansatte og foresatte opplever barnehagen som et godt sted å komme til, hver dag. Alle som jobber i FUS barnehagene skal sørge for at alle barna er inkludert i fellesskapet, har venner og opplever gruppetilhørighet, sier daglig leder i FUS as, Celin Backer Roppen.

Hva skjer i barnehagene?

  • Øverkvern FUS barnehage i Brumunddal: Samler hele lokalmiljøet på torget i sentrum og lager vennskapsfest. Barna drar senere på tur med FUS-bussen.
  • Grilstad FUS barnehage i Trondheim: Barna har i løpet av våren besteget små og store topper. På Vennskapsdagen bestiger de en ny topp.
  • Senterbarnehagen FUS på Fjell i Drammen: Barna utveksler vennskapsbånd som symbol på at alle har en venn. Deretter besøker de sykehjemmet i nærheten og feirer med saft og boller.

Hvilken forskjell gjør egentlig en vennskapsdag?

Vennskapsdagen er en del av FUS barnehagenes satsning på egenledelse i lek og læring. Egenledelse er hjernens dirigent, og avgjørende for at barn lykkes med sosialt samspill, deltagelse og medvirkning i barnehagen. Gode egenledelsesfunksjoner danner grunnlaget for at barn kan utvikle og opprettholde vennskap. Våre ansatte skal være de beste til å bygge opp barns relasjon- og vennekompetanse.  Når barna lærer seg å samhandle med andre, legges samtidig grunnlaget for læring og sosial kompetanse gjennom hele livet.

Fakta om FUS

FUS er Norges største, private barnehagekjede med 160 barnehager i hele landet og huser 12 000 barn.

Powered by Labrador CMS