Hadde overskudd på 923 millioner i fjor
– Jeg var forberedt på at det ville bli reaksjoner på overskuddet, men det gjenspeiler ikke det reelle resultatet til Trygge Barnehager. De 910 millionene som er tatt ut i konsernbidrag skal tilbakeføres til barnehagene i løpet av 2018.
– Dette gjør vi for å øke aksjekapitalen til den enkelte barnehage, sier daglig leder i Trygge Barnehager Eli Sævareid til Haugesunds Avis.
Trygge Barnehager eies av selskapet SFR Holding as, som igjen eies av Eli Sævareid og Sigurd Aase med 50 prosent hver gjennom selskapene Vanadis as og Bifrost og Draupne as. Barnehagekonsernet hadde i fjor 4.036 ansatte, fordelt på 3.331 årsverk.
Blant landets største
Trygge Barnehager har siden 1987 spesialisert seg på å bygge barnehager. I dag er Trygge Barnehager Norges største etablerer, eier og drifter av private barnehager. Siden 2007 har selskapet satset på drift av egne barnehager gjennom driftsselskapet FUS AS.
FUS er en av Norges største private barnehagekjeder med 176 barnehager i 83 kommuner.
I 2017-regnskapet har Trygge Barnehager annen finansinntekt på 910 millioner kroner. Driftsresultatet før finansinntekter var på nær 42 millioner kroner, mens årsresultatet ble 923 millioner kroner. Pengene kommer fra barnehagene som har betalt inn konsernbidrag til morselskapet Trygge Barnehager, skriver Haugesunds Avis.
Salgsinntektene for de 200 barnehagene føres i konsernregnskapet til morselskapet SFR Holding as. Barnehagene genererte inntekter på nærmere 2,6 milliarder kroner og ga et driftsresultat på 231 millioner. Overskudd før skatt var 158 millioner, etter skatt 122.
Det offentlige bidro med 1,9 milliarder kroner i kommunalt driftstilskudd til barnehagene.
– Vil styrke den enkelte barnehage
– Det er for å styrke aksjekapitalen i den enkelte barnehage, sier Sævareid til avisen på spørsmål om hvorfor pengene først blir tatt ut som konsernbidrag, og deretter ført tilbake til barnehagene.
– Det er for tiden stor politisk usikkerhet knyttet til barnehagedrift. Derfor gjør vi barnehagene mer solide. Det vil man se i 2018-regnskapene, sier Sævareid til avisen.