Den ferske undersøkelsen handler om hva som er viktigst for foreldrene å jobbe for å påvirke i barnehagen.
Den ferske undersøkelsen handler om hva som er viktigst for foreldrene å jobbe for å påvirke i barnehagen.

FUB har undersøkt hva som er viktigst for barnehageforeldre

Arbeid mot mobbing og mistrivsel er det aller viktigste for foreldrene, kommer det fram i en ny undersøkelse fra FUB (Foreldreutvalget for barnehager).

Publisert

På de neste plassene kommer kvalitet i barnehagen og mattilbudet i barnehagen. 

Undersøkelsen er utført av Opinion på oppdrag fra FUB, og omfatter svar fra 500 foreldre. Undersøkelsen ble gjennomført i oktober i år, skriver utvalget på sine hjemmesider

66 prosent av de spurte foreldrene at arbeidet mot mobbing og mistrivsel er den viktigste saken de ønsker å være med å påvirke i barnehagen. 63 prosent av fedrene og 69 prosent av mødrene svarer dette.

På de neste plassene kommer kvalitet i barnehagen (63 prosent) og mattilbudet i barnehagen (57prosent). Samarbeid mellom hjem og barnehagen kommer på en fjerdeplass med totalt 42 prosent av foreldrene som ønsker å påvirke, og bemanning kommer på femteplass med 37 prosent.

– De temaene som opptar foreldrene mest er også de vi har hatt som våre hjertesaker i de fem årene vi har sittet, sier FUB-leder Marie Skinstad-Jansen til nettsiden.

– FUB får mange henvendelser fra foreldre om kosthold, trivsel og forhold som påvirker kvalitet. Mobbing i barnehagen har vært et tema både vi og forrige utvalg har jobbet mye med. Vi har fått økt kunnskap og bevissthet rundt temaet, og det tror vi også foreldrene flest har fått.

Les mer om undersøkelsen her
 

Powered by Labrador CMS