Kronprins Haakon, kronprinsesse Mette Marit, prins William og hertuginne Kate viste stor interesse for det barna holdt på med.
Kronprins Haakon, kronprinsesse Mette Marit, prins William og hertuginne Kate viste stor interesse for det barna holdt på med.

Se barnas møte med de kongelige

– Det ble helt magisk, sier pedagogisk leder Emil Lyseid i Norlandia Skistua barnehage om da de fikk besøk av de norske og britiske tronarvingene.

Publisert Sist oppdatert

To barnehager i Holmenkollen-området fikk fredag ettermiddag celebre gjester i forbindelse med prins William og hertuginne Kates norgesbesøk.

Norlandia-barnehagene Skistua barnehage og Onkel Tomms hytte barnehage var de utvalgte heldige. Og både store og små fra barnehagene fikk et møte de sent vil glemme.

– Det ble helt magisk. Det var kaldt, men nesten påskestemning ute i marka, sier pedagogisk leder Emil Lyseid ved avdeling Heggelia i Skistua barnehage.

Etter eget ønske

Holmenkollen viste seg fra sin aller fineste side under andre og siste dag av Oslo-besøket til prins William (35) og hertuginne Kate (35).

– Etter at det kongelige følget hadde sett utsikten fra toppen av hoppbakken i Holmenkollen, gikk turen videre for å møte barn utendørs.

– Det er ifølge NTB prins William og hertuginne Kates eget ønske at siste post på programmet skulle være en tur ut for å oppleve hvordan vi takler utendørsaktiviteter i minusgrader her i landet.

Fikk forespørsel på mail

Siste stopp på programmet var Norlandia Onkel Tomms Hytte friluftsbarnehage, som ligger ved Øvresetertjern i nærheten av Tryvannstårnet.

Der fikk de kongelige møte barn fra denne barnehagen - pluss Norlandia Skistua barnehage - som var ute for å leke og grille pølser.

– Vi fikk en mail for noen uker siden med spørsmål om vi hadde lyst til å være med på dette. Og det hadde vi selvfølgelig lyst til, sier Emil Lyseid.

Har øvd på å hilse

Den siste tiden har barna gått og gledet seg til å møte ekte prinser og prinsesser.

– Vi har forberedt dem ved å lære dem hvordan de kunne hilse på engelsk til prins William og hertuginne Kate. Og så har vi sett på bilder av dem slik at barna skulle få se hvordan de ser ut, sier Lyseid.

Besøket gikk veldig bra. Barna var ute og holdt på med skiøvelser da det kongelige følget dukket opp. De fleste av barna kom tett på de kongelige og fikk hilse på dem. To av barna fra Norlandia Skistua barnehage fikk også være med til bålet hvor det ble grillet pølser til ære for gjestene.

Spurte om det var kaldt

– Fikk noen av barna snakket med dem?

– Ja, prins William spurte ett av barna våre om det ikke var kaldt.

– Så vi oversatte bare litt, og da var det greit å svare, sier Emil Lyseid.

Både barn og voksne var litt ekstra "gira" da de kom tilbake til barnehagen. Alle syntes det var stas å hilse på de kongelige.

– Men på mandag regner jeg med at det er tilbake til det normale igjen for barna, sier han.

Følg barnehage.no på Facebook og Twitter. 

 

Powered by Labrador CMS