Vennskap i barnehagen er et viktig fokusområde for å forebygge mobbing.
Vennskap i barnehagen er et viktig fokusområde for å forebygge mobbing.

Skal forske på tilhørighet og inkludering

Tidligere denne uka fikk UiS-professor Eva Johansson beskjed om at søknaden som ble sendt inn til NordForsk ble godkjent, og at prosjektet «Politics of belonging: Promoting children’s inclusion in educational settings across borders» har mottatt støtte.

Publisert Sist oppdatert

«Politics of belonging» er et tverrfaglig forskningsprosjekt som har som mål å fremme barns inkludering og styrke deres tilhørighet.

– Vi vet for lite om hvordan tilhørighet blir jobbet med og realisert i barns, foreldres og barnehagelæreres dagligliv, og det er det vi skal jobbe med å finne ut av i dette prosjektet, sier Johansson til uis.no.

Det var totalt 24 søknader som ble sendt inn til NordForsk. Professor Eva Johansson ved Institutt for barnehagelærerutdanning sier at hun synes det er en anerkjennelse at de ble valgt ut blant så mange andre, og at dette viser at de har lagt ned et godt stykke arbeid med søknaden.

 Johansson skal lede prosjektet sammen med samarbeidspartnerne fra Island university, Univerity of Oulu, Finland og Zuyd University, Nederland.

Søknaden ble vurdert av Nordforsk sitt styre som fremragende og fikk karakteren sju av sju mulige. I begrunnelsen går det frem at forskningsspørsmålene er klart angitt og argumentert for, og at de forskjellige disiplinære perspektivene er komplementære.

Følg barnehage.no på Facebook og Twitter.

Powered by Labrador CMS