Leder av Pi-Parken, Anja Sterner (t.h) viser spente barn fra iFokusbarnehagen enkel forskning. Foredragsholder og pedagogisk leder i Pi-Parken, Gunnbjørg Hauge til venstre.
Leder av Pi-Parken, Anja Sterner (t.h) viser spente barn fra iFokusbarnehagen enkel forskning. Foredragsholder og pedagogisk leder i Pi-Parken, Gunnbjørg Hauge til venstre.

Vil spre realfagsglede til alle barnehager

For andre år på rad arrangerer @pi-parken i Larvik en realfagskonferanse med et brennende ønske om å spre ekte realfagglede til alle landets barnehager.

Publisert Sist oppdatert

– Vi vil lage en konferanse hvor ansatte i barnehagen kan hente inspirasjon og ideer til videre arbeid i det daglige med barna, sier leder i iFokus barnehagene, Anja Sterner.

Konferansen finner sted i april.

Under konferansen får også deltagerne besøke lokalene der @pi-parken holder hus.

– Der kan de oppleve hvordan vi jobber med realfag for barn i et realfaglig miljø, til glede og inspirasjon for både barn og voksne.

Blant årets tema finner vi både teknologi, matematikk og realfag i kroppen. For teknologi er kommet for å bli i barnehagen, og barnehagen blir påvirket enten de vil eller ikke. Da er det viktig å vite noe om hvordan man kobler den teknologiske utviklingen til den gode leken.

Å leke med tall, mengde og form er også noe som er naturlig i barns lek. Men hvorfor er matematikk viktig i tidlig alder? Dette og mer vil konferansen ta for seg.

– Vi har fått noen veldig spennende foredragsholdere, blant annet sivilingeniør Anne H. Nakken, lege Elisabeth Eggen fra NRK Super, forfatter og professor Jo Røislien og Dag Olav Hessen som er barnebokforfatter og økologiprofessor, sier Sterner.

Les mer om konferansen her.

Dette er @pi-parken:

@pi-parken er en felles avdeling for iFokusbarnehagene i Larvik, med Newton-rom og egen mattepark. Fokus er lek gjennom teknologi, naturvitenskap, forskning, matematikk, konstruksjon og IKT. Hver barnehages skolegruppe får være minst sju uker i Pi-parken det siste året de går i barnehagen. Pi-parken bygger nå realfagsavdelingen @pi-parken i hele landet gjennom et franchisekonsept i samarbeid med andre barnehagekjeder.

Powered by Labrador CMS