Dømt til å betale for barnehageplass

Datteren skal ha fått så dårlig oppfølging i Grimstad-barnehagen at foreldrene nektet å betale regningen.

Publisert Sist oppdatert

Nå må foreldrene likevel betale etter at Aust-Agder tingrett har avgjort saken.

Det skriver Agderposten.

Det er første gang har Aust-Agder tingrett har avgjort om tjenestene en barnehage i Grimstad tilbød en liten jente var av en så dårlig karakter at den ikke var verdt å betale for.

Foreldrene mente datteren ikke fikk den språkmessige oppfølgingen de mente hun var blitt lovet. Ifølge tingrettsdommer Alice Jervell var den pedagogiske oppfølgingen av den lille jenta faktisk for dårlig. Likevel er foreldrene, slik dommeren ser det, blitt påført noen økonomiske tap.

«Selv om tjenesten ikke har vært tilfredsstillende på et viktig utviklingsområde for N.N, kan ikke dette frita foreldrene fra å betale for plassen. Slik retten ser det er barnehagetjenester en type tjenesteytelse som ikke kan danne grunnlag for heving eller prisavslag», heter det i dommen.

Dommen i Aust-Agder tingrett slår derfor fast at uansett hvor dårlig en barnehagetjeneste enn er, så skal foreldrene betale for oppholdet. Dette fordi de har benyttet de tjenester som barnehagen har å tilby i form av lokaler, mat og lønnet personale.

Powered by Labrador CMS