Einar Olav Larsen leder Foreldreutvalget for barnehager (FUB).

– Har gått glipp av nok en anledning

Regjeringen har gått glipp av nok en anledning til å ta tak i det virkelige problemet, mener FUB-leder Einar Olav Larsen om statsbudsjettet 2024.

Publisert Sist oppdatert

 ‒ Som forelder i en økonomisk krevende tid er det flott å betale tusen kroner mindre i måneden på barnehageregninga, men som FUB-leder savner jeg tydelige grep for å snu bemanningskrisa, sier Larsen i en pressemelding.

Han tror mange vil ha glede av en betydelig billigere barnehageregning, men ønsker seg en bedre hverdag for barn og ansatte.

Med over 1000 ledige plasser på barnehagelærerstudiene denne høsten, og undersøkelsen fra Utdanningsforbundet, som viser at en av tre barnehagelærere vurderer å bytte jobb innen en til tre år, henger det mørke skyer over sektoren, poengterer FUB.

Larsen minner om løftet fra Hurdalsplattformen om å «forbedre bemanningsnormen slik at den sikrer barna nok ansatte».

‒ De ansatte trenger bedre vilkår og flere kollegaer i det som utvilsomt er en av landets mest meningsfulle jobber. Vi har ikke tid til å kaste bort nok et år. Vi må handle nå, sier Larsen.

Fra 2021 til 2022 sank andelen barnehagelærere fra 43,4 prosent til 42,8 prosent, poengterer FUB.

‒ Slik det ser ut nå kan vi se langt etter målet om 50 prosent barnehagelærere i 2025, og 60 prosent i 2030.

FUB-lederen hadde også håpet at det var satt av midler til arbeidet med et trygt og godt barnehagemiljø.

‒ Jeg registrerer at det er satt av ti millioner kroner ekstra til håndhevingsordninga for et trygt og godt skolemiljø. Vi har jobbet hardt for at barn skal få denne samme rettigheten i barnehager, og er skuffet over at det ikke er satt av en krone til dette, avslutter Larsen.

Powered by Labrador CMS