Administrerende direktør i PBL, Arild Olsen (t.v). Her med viseadministrerende direktør i PBL, Jørn-Tommy Schjeldrup.
Administrerende direktør i PBL, Arild Olsen (t.v). Her med viseadministrerende direktør i PBL, Jørn-Tommy Schjeldrup.

Innkaller sektoren til møte om overgrep

Etter at PBL etterlyste nye nasjonale retningslinjer for vold og overgrep i barnehagen, kaller Torbjørn Røe Isaksen nå inn til møte med barnehagesektoren.

Publisert Sist oppdatert

Administrerende direktør Arne M. Olsen i PBL uttalte onsdag til P4 at det i dag kun finnes en ti år gammel veileder, og at organisasjonen har etterlyst nasjonale retningslinjer i ti år, uten at noe har skjedd.

PBL sier på sine nettsider at de i tillegg til det kontinuerlige gode arbeidet som må foregå i den enkelte barnehage, også forventer at kunnskapsministeren raskt tar et initiativ for å vurdere hvordan sektoren samlet kan bli bedre til å avdekke overgrep og andre alvorlige saker, blant annet ved å se på om det kan lages nye og bedre veiledere på området

I går gikk kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen ut i TV 2 og lovte at det ville kalles inn til møte innen kort tid.

PBL fornøyd med initiativet

– Jeg vil invitere alle sentrale aktører i barnehagesektoren til et møte om kort tid, hvor vi diskuterer behovet for mer veiledning og nye retningslinjer. Vi må se hva vi kan gjøre for å gjøre barnehagen enda tryggere, sa Isaksen.

– Vi er veldig glade for at Kunnskapsdepartementet reagerer så raskt, sier administrerende direktør i PBL, Arild M. Olsen.

Han sier til barnehage.no at det viser at departmentet tar dette på alvor.

Vil bidra til ny veileder

– Det har skjedd mye siden den forrige veilederen ble utarbeidet for ti år siden og vi har tilegnet oss mye mer kunnskap på den tiden.

– Vil PBL bidra til utformingen av en ny veileder?

– Ja, vi vil bidra til både innhold og ikke minst hjelpe barnehagene med det strukturelle arbeidet, samt å sette tiltakene til verks, sier Olsen.

Powered by Labrador CMS