Utestenging og mobbing kan får alvorlige konsekvenser og det er de voksnes ansvar å se hva som egentlig foregår.
Utestenging og mobbing kan får alvorlige konsekvenser og det er de voksnes ansvar å se hva som egentlig foregår.

116 vil bli mobbeombud i Oslo

Som første kommune i landet skal Oslo få et eget ombud mot mobbing for barnehager, grunnskoler og videregående opplæring. Blant søkerne til den nyopprettede stillingen er den tidligere TV 2-profilen Frithjof Wilborn.

Publisert Sist oppdatert

Les hele saken på Utdanningsnytt.no.

Wilborn er for tiden lærer på Nesøya skole i Asker kommune.

– Mobbing er et tidløst problem som vi aldri har klart å ordne opp i. Jeg synes det er interessant at man nå oppretter mobbeombud landet rundt. Dette blir en viktig jobb. Derfor søker jeg, sier Frithjof Wilborn til Utdanning.

Han er en av 116 søkere til stillingen som hadde søknadsfrist 15. januar i år. En liste over søkere som Utdanning har fått tilgang til, viser en stor overvekt av kvinner blant søkerne. Til sammen 80 kvinner og 36 menn har søkt. Mange av søkerne jobber i dag enten i skole eller barnehage.

Mobbeombudet ansettes av og skal rapportere til bystyret, og skal utføre sitt arbeid på fritt og selvstendig grunnlag, uavhengig av administrativ og politisk ledelse i kommunen.

Ordningen med mobbeombud ble først innført i Buskerud fylkeskommune. Bodil J. Houg ble landets første fylkeskommunale mobbeombud i 2013.

 

Powered by Labrador CMS