Det er viktig å se barna.
Det er viktig å se barna.

Bli med på Verdensdagen for psykisk helse

10. oktober markeres Verdensdagen for psykisk helse. I år handler det om forandringene rundt oss.

Publisert Sist oppdatert

Barnehagelivet er fullt av forandringer. Noen er lette, andre vanskelige. Det er barnehagestart, bytte av avdeling og overgang til førskoleklubben og overgang til skole.

Over hele landet vil dagen markeres, og mange barnehager har allerede meldt seg på arrangementet og fått materiell fra Verdensdagen. Verdensdagen 2016 er kalt: «…fordi livet forandrer seg…».

Arrangørene ønsker å se mest mulig av det som rører seg i landet denne og neste uke, og lanserer derfor en fotokonkurranse fra arrangementene. Konkurransen varer fra 10.-24. oktober.

Les mer om konkurransen her.

Om Verdensdagen

Verdensdagen for psykisk helse er Norges største opplysningskampanje for psykisk helse 10. oktober. Dagen skaper åpenhet og gir kunnskap om psykisk helse - vi har alle en psykisk helse.

Verdensdagen for psykisk helse begynte i 1992 da World Federation for Mental Health (WFMH) satte den 10. oktober som en dag for å fremme økt bevissthet om psykisk helse over hele kloden. Mental Helse har siden 2003 koordinert arbeidet med Verdensdagen i Norge på oppdrag fra Helsedirektoratet.

Følg barnehage.no på Facebook og Twitter.

Verdensdagen for psykisk helse markeres nå i over 150 land fra Argentina til Sør-Afrika, og Yemen til Nederland. I Skottland arrangerer de faktisk en egen Mental Health Arts and Film Festival for å feire sammenhengen mellom mental helse og det kreative sinn. Flere plasser har de markeringer som varer en hel uke med forskjellige typer arrangementer, for eksempel i Irland og på New Zealand.

Her melder du inn ditt arrangement.

Feir Verdensdagen sammen med barnehage.no og send oss dine bilder og en liten tekst til [email protected].

Powered by Labrador CMS