Politikere i Skien ville pølsa i barnehagen til livs.
Politikere i Skien ville pølsa i barnehagen til livs.

Ville nekte barnehagebarn å spise pølser

Hadde AP og Venstre i Skien fått det som de ville, ville verken barn i barnehagen eller på Skolefritidsordningen fått lov til å grille pølser når de er på tur.

Publisert Sist oppdatert

Det kom fram da oppvekstutvalget i Skien diskuterte nye retningslinjer for barnehager og SFO.

AP og Venstre støttet forslaget om å kutte ut pølser på grunn av fettinnhold. I stedet ønsket de at ungene skulle grille fisk og annen sunn mat.

– Det å skulle detaljstyre hva unger skal spise når de er på tur i skogen synes jeg ingenting om. Jeg er for et sunt kosthold, men å nekte unger å grille pølser er jeg mot, sier Jan Ove Lia (Frp).

APs Maja Foss Five begrunner pølseskepsisen i et folkehelseperspektiv.

– Dette handler mer om å følge generelle kostholdsråd og om å redusere inntak av mat med mye fett. Vi vil selvfølgelig ikke forby barn å spise pølser. Men jeg tror nok at barn får mer enn nok pølser både hjemme og i bursdager. Da tenker vi at skole og barnehager kan være et sted hvor man kan tilby noe mer sunnere alternativ, sier Foss Five.

Mange mener mye om mat i barnehagen, og det er ikke lenge siden yogurt og kakao ble bannlyst i oslobarnehagene. Og Horten fikk mer enn nok kjeft da de annonserte at deres barnehagebarn ikke lengre skulle få servert brunost på brødskiva. Et forslag de måtte trekke.

Si din mening i kommentarfeltet; hvor langt bør barnehagen gå i å diktere barns kosthold?

Powered by Labrador CMS