Fiskeri- og sjømatministeren ønsker å få barn og unge til å spise mer sjømat.
Fiskeri- og sjømatministeren ønsker å få barn og unge til å spise mer sjømat.

Gir 13 millioner kroner til prosjekter som skal få barn til å spise mer fisk

Ti millioner går til kostholdsprogrammet Fiskesprell som holder kurs for ansatte i barnehager og skoler.

Publisert Sist oppdatert

– Gode kostholdsvaner etableres tidlig i livet. Å sørge for gode vaner er derfor en viktig investering. Sjømat er både sunt, godt og noe vi må spise mer av i fremtiden, sier fiskeri- og sjømatminister Odd Emil Ingebrigtsen (H) i en pressemelding.

Han bevilger totalt 13 millioner kroner til prosjekter som skal få flere barn og unge til å spise sjømat.

Ti av disse millionene går til kostholdsprogrammet Fiskesprell som blant annet holder kurs for ansatte i barnehager og skoler. Fiskesprell er et samarbeid mellom Nærings- og fiskeridepartementet, Klima- og miljødepartementet, Helse- og omsorgsdepartementet, Norges sjømatråd og Fiskesalgslagene. I tillegg til kursing av ansatte i barnehage, skole, SFO/AKS og fagutdanning, går pengene til fagmateriell, inspirasjonshefter og økonomisk støtte til innkjøp av sjømat.

De resterende tre millionene skal gå til prosjekter som skal gi barn og unge gode opplevelser med fisk og sjømat. Institusjoner, organisasjoner, bedrifter og privatpersoner kan nå søke om midler.

I år er det større prosjekter som særlig kan gi kontinuitet og langvarig effekt på kosthold og kostholdsvaner som vil bli prioritert, opplyser Nærings- og fiskeridepartementet. Sjømattiltak skal legge til rette for at barn og unge får delta i tilberedningen av sjømat, samtidig som at de lærer mer om sjømaten som matvare. Fristen for å søke om penger fra potten på tre millioner er 20. juni 2021.

Lenke til søknadskjema finnes på regjeringens nettsider.

Powered by Labrador CMS