Øst-Finnmark tingrett kan ikke utelukke at tiltalte har framlagt overtidslistene for styrelederne slik hun forklarer.
Øst-Finnmark tingrett kan ikke utelukke at tiltalte har framlagt overtidslistene for styrelederne slik hun forklarer.

Barnehageleder frikjent etter svindel-tiltale

Retten mener det ikke kan bevises at barnehagelederen ikke hadde rett til overtidsgodtgjørelse.

Publisert

 – Dette er utrolig bra for min klient, og en stor lettelse. Hun så fram til rettssaken. Hun var langt nede da anmeldelsen kom, og følte seg nesten presset til å si opp sin stilling. Så denne dommen betyr veldig mye på alle områder.

Det sier kvinnens forsvarer, advokat Trond Pedersen Biti, til ifinnmark.no.

En barnehageleder i Finnmark måtte tidligere i september møte i retten, tiltalt for å ha skaffet seg selv overtidsbetaling som hun ikke hadde krav på. Nå er hun frikjent.

283.054 kroner

«Kjernen i anklagen fra påtalemyndighetens side er at tiltalte aldri har hatt rett til overtidsbetaling, og at hun objektivt har utført bedrageri ved å innsende overtidslister til regnskapsfører som igjen utbetalte overtidsgodtgjørelsen,» heter det i dommen som ifinnmark.no refererer fra.

Ifølge tiltalen skal hun ha forfalsket underskriftene til styremedlemmer i barnehagen, før hun leverte timelistene til barnehagens regnskapsfører.

På den bakgrunn hevdet statsadvokaten at kvinnen hadde fått utbetalt 283.054 kroner som hun ikke hadde hatt krav på.

Ikke bevismessig dekning

Øst-Finnmark tingrett har frifunnet kvinnen.

«Retten finner etter dette ikke bevismessig dekning for å kunne utelukke at tiltalte har framlagt overtidslistene for styrelederne slik hun forklarer. Styrelederne hadde derfor mulighet til å sette seg inn i disse listene. De kunne da også se at listene ikke hadde noen attestasjon fra andre enn tiltalte – og tiltalte kunne da legge til grunn at dette var vel kjent for styret,» skriver retten, ifølge ifinnmark.no.

Powered by Labrador CMS