På sju dager har over 41.000 sett barnehagens rørende musikkvideo

- Det har tatt helt av, sier pedagogisk leder Kathrine Moller i Hanne's Lekestue.

Publisert Sist oppdatert

«Nydelig, får gåsehud», skriver en av de mange som i løpet av de siste sju dagene har sett videoen «Inni meg» - av og med Hanne’s Lekestue i Stavanger.

Responsen har vært upåklagelig etter at videoen ble lagt ut på barnehagens Facebook-side fredag 24. februar.

-  Det er prosessen som har vært prosjektet. Videoen er bare en bonus, sier Kathrine Moller uten å gjøre noe forsøk på å skjule at hun er mektig stolt på vegne av store og små i Hanne’s Lekestue.

Musikk i fokus

 Barnehagen i Stavanger driver ifølge sin egen internettside etter et amerikansk pedagogisk program som heter High/Scope. Det innebærer blant annet at aktiv læring og musikk står i fokus.

«High/Scope er et pedagogisk program som på systematisk måte stimulerer barna til selv å ta initiativ og oppmuntrer til egenaktivitet. Gjennom egne valg og planlagte smågruppeaktiviteter, gir vi barna muligheter til aktivt å bruke sine ressurser, utforske og gjøre egne, viktige erfaringer. Det krever også aktive voksne, som kan gi støtte og anerkjennelse overfor barnas valg og løsninger», skriver barnehagen på nettsiden.

Lang historie

Historien startet etter at ansatte i barnehagen for mange år siden plukket opp teksten som daværende pappa i barnehagen Jon Arne Sægrov hadde skrevet til Elton Johns «Can you feel the love tonight».

- Den gang ble det også laget musikkvideo, i et litt mindre prosjekt, for å gjøre stas på Sægrov for den utrolig fine teksten, sier den pedagogiske lederen

Siden har Kathrine Moller mange ganger tenkt at de skulle gjøre det en gang til – men mer skikkelig.

Følg barnehage.no på Facebook og Twitter.

Når barnehagen har en musikkprodusent i personalet, og en pappa som er film- og tv-fotograf, og begge villig ville dele sin kompetanse med barnehagen, var det bare å lage en plan.

5-åringen laget scenetegning

Planen ble til på gulvet sammen med ungene.

- Vi undret oss sammen: «Hva gjør vi? Hvordan? Hva trenger vi? Hvem gjør hva?» Lister ble laget og prosessen var i gang. Ungene var gira og tok tak i prosessen. Allerede første dag kom en av 5 åringene med selvllaget arbeidstegning over scenen som skulle bygges, sier Moller.

Kameramann Peter Ask bor heldigvis nær barnehagen, og vi kunne bare ringe og si at «nå foregår det noe magisk her borte», så kunne han komme over, sier Moller.

Men - som i enhver annen filminnspilling - måtte det gjøres flere takninger. Dette skapte kule læringssituasjoner for barna.

Alle eier filmen

 

Alle de 33 ungene i barnehagen har bidratt underveis. Og alle har vert i studio.

- Alle barn og voksne kjenner på at de eier filmen, sier Moller.

Arbeidet tok to uker. Det var litt mer enn først planlagt.

- I og med at filmen handler om at barna planlegger og gjenomfører en konsert, måtte vi etter hvert ha to prosjekter parallelt. Ett med å jobbe med filmen, og ett med å jobbe med konserten, forklarer Moller.

Har skapt sterkt samhold

Etter filmpremieren i barnehagen sist fredag har responsen vært helt eventyrlig. Gjennom barnehagens Facebook-side har videoen hatt over 41.000 visninger på sju døgn.

- Det har tatt helt av. Vi hadde aldri trodd at vi skulle få så stor respons og så mange tilbakemeldinger, sier Kathrine Moller.

- Hva gjør dette med miljøet i barnehagen?

- Det blir et sterkt samhold både blant ungene og blant oss i personalgruppa. Vi ville aldri ha fått til dette uten at alle hadde bidratt. Eller uten den fantastiske foreldregjengen som vi har med oss, sier initiativtakeren.

Nå gjenstår kun ett problem. Scenen som ble satt opp er så populær blant ungene at det kan bli vanskelig for de voksne å få den fjernet:

- Den er så fin. Og så er det så kjekt å stå der og synge.

 

Powered by Labrador CMS