Årets tema for barnekunstutstillingen var "Mitt hjem". Ekstra stas er det jo å finne sitt eget bilde.

«Mitt hjem» som barnekunst

Verdens lengste barnekunstutstilling fant sted i Oslo forrige helg. Kunstnerne var barnehagebarn fra hele landet.

Publisert Sist oppdatert

Forrige helg gikk den sjette utgaven av musikk- og kulturfestivalen Miniøya av stabelen i Tøyenparken i Oslo. Og med den pynting av gjerdet rundt parken, som har blitt en tradisjon på festivalen. Kunsten står hele landets barnehager for, og i å som i fjor, var gjerdet dekket av tegninger laget av ivrige barnehender.

I år samarbeidet festivalen og barnehagene med SOS-barnebyer, Nobels Fredssenter og IKEA Foundation. Det er det tredje året av festivalgjerdene dekoreres med fargerik barnekunst.

– Årets tema er barns tolkninger av «Mitt hjem» for å synliggjøre barns rett til et trygt hjem, forklarte Martine Larsen Rygh, sponsor- og kommunikasjonssjef for Miniøya i forkant av festivalen.

Barnas egen festival

– Miniøya, SOS-barnebyer, Nobels Fredssenter og IKEA Foundation er alle opptatt av at barn og unge skal tas på alvor og at de skal bli hørt. Miniøya er barnas festival og derfor er det barnas kunst vi ønsker skal være det første små og store møter når de går av T-banen eller bussen, sier Rygh.

Miniøya er barnas egen festival og har et variert, morsomt og spennende program med musikk, teater, dans, figurteater, litteratur, øvrig kunst og aktiviteter.

Nå som den sjette Miniøya-festivalen og nok en eventyrlig helg er over, ønsker festivalledelsen å rette en takk til de 15 500 som var innom i løpet av helgen.

Strålende sol

Det var «Donkey Boy» som fikk æren av å sette punktum for festivalen i strålende solskinn. Festivalsjefene Ånund (11), Paulina (9) og Eskil (7) kunne stolt fortelle om nok en magisk helg i Tøyenparken, blant annet med besøk fra statsminister Erna Solberg.

– Parken har myldret av musikk, dans, teater, kunst og litteratur i to dager. Gjennom helgen har vi fått høre rock fra «Skambankt» og Trond med hammer'n, klassisk med «Kvartettserien», hiphop fra «Don Martin», elektronika fra «Ost og Kjex» og visesang med Odd Nordstoga. Vi har vært verter for årets kuleste jubileumskonsert da Knutsen og Ludvigsens 45 år med spillopper ble feiret av «Ila Auto» og Øystein Dolmen med venner. Vi fikk storfint besøk fra Sverige, blant andre av popvidunderet Thomas Stenström, farmoren til Albert Åberg og ikke minst Pippi Langstrømpe. Barn har klatret i trær med Friluftslivets år, dansa i diskoteltet, hørt på eventyrstunder i fortellerteltet, forsket i miljølaben, gått på bieskole, vært med på fotoaktivitet hos SOS-barnebyer, fått autografen fra idolene sine, hoppa i bassenget på Tøyenbadet og mye, mye mer! forteller Rygh.

Festivalen er også stolte og rørte over å ha skapt tidenes beste Miniøya og en alkohol- og tobakksfri festival på barnas premisser.

– Sammen med våre artister og samarbeidspartnere har vi oppnådd vårt mål om å flytte grenser for å skape opplevelser som overrasker og engasjerer, sier Rygh, som allerede gleder seg til neste års festival og ikke minst barnekunst.

Powered by Labrador CMS