Illustrasjonsbilde.
Illustrasjonsbilde.

Svensk gigant vil satse på barnehager i Norge

Publisert Sist oppdatert

Den store svenskeide helseaktøren Aleris vil inn i det norske barnehagemarkedet.

– Vi er helt i startgropa, men vi har et mål om å bli en betydelig aktør innen barnehager i Norge. Men vi skal gjøre det på en skikkelig måte, og bruke den tiden vi trenger for å være sikker på at vi leverer kvalitet, sier Svein Arne Rosland, som er direktør for barnevern i Aleris i Norge, til Kapital.

Aleris ønsker å benytte det fagmiljøet og den kompetansen som selskapet har til å tilby barnehager som er helsefremmende og som har en god sosialfaglig kompetanse i bunn. Rosland mener Aleris har noe unikt å tilby som de andre private aktørene ikke har.

Kapital peker på flere ulike måter Aleris kan komme seg inn i sektoren på. En mulighet er å kjøpe en av de store kjedene som allerede eksisterer. En annen mulighet er å kjøpe mange enkeltstående private barnehager. En tredje mulighet er å kjøpe barnehager fra kommuner og utvikle nye prosjekter i samarbeid med kommunene.

Aleris er ifølge Kapital eid av Wallenberg-familiens investeringsselskap Investor AB. De har 3.500 ansatte i Norge innenfor helse og barnevern.

 

Powered by Labrador CMS