Administrerende direktør Marit Lambrechts i Espira foretok åpningen sammen med administrerende direktør i AcadeMedia, Marcus Strömberg.
Administrerende direktør Marit Lambrechts i Espira foretok åpningen sammen med administrerende direktør i AcadeMedia, Marcus Strömberg.

Espira åpnet barnehage i Tyskland: - Svært positiv til den nordiske modellen

Denne uken ble Espiras første barnehage i Tyskland åpnet i Karlsruhe.

Det mangler for øyeblikket 300 000 barnehageplasser i Tyskland, og tyskerne ser til Skandinavia når de skal utvikle sitt barnehagetilbud, skriver Espira i en pressemelding.

-Den skandinaviske barnehagemodellen vekker stor begeistring i Tyskland, både den samfunnsøkonomiske delen av den, ved at barnehager bidrar til økt kvinnelig yrkesdeltakelse, og den rent pedagogiske tilnærmingen vi har til barnehager i Norge og resten av Skandinavia, sier Marit Lambrechts som er administrerende direktør i Espira i pressemeldingen.

På tvers av landegrensene

Espira er en del av AcadeMedia, som også omfatter Sveriges ledende barnehagekjede.

Marit Lambrechts i Espira - her sammen med en av pedagogene i den første tyske Espira-barnehagen.
Marit Lambrechts i Espira - her sammen med en av pedagogene i den første tyske Espira-barnehagen.

Det arbeides kontinuerlig på tvers av landegrenser for å videreutvikle det pedagogiske tilbudet, med stor fokus på kvalitet. Dette arbeidet skal også føres videre ved åpningen av flere  Espira-barnehager i Tyskland, skriver Espira i pressemeldingen.

Torsdag ble barnehagen Espira Knielingen i Karlsruhe åpnet.

Barnehagen er i midlertidige lokaler frem til nytt bygg står klart i 2021, og er en av fire Espira-barnehager som skal bygges i Tyskland.

- Kvalitet og pedagogisk innhold

- Dette var et anbud i sterk konkurranse med andre aktører, der vi vant på bakgrunn av kvalitet og pedagogisk innhold. Det var en representant fra kommunen til stede som ga svært positive tilbakemeldinger til det lokale Espira teamet og var svært positiv til den nordiske modellen og vår pedagogiske profil, sier Lambrechts og legger til:

- Flere fra Espira i Norge har vært i Tyskland og bidratt med kompetanseoverføring, i godt samarbeid med våre svenske kollegaer. Vi er stolte over den nordiske modellen og dette er et svært godt eksempel på «beste praksis» på tvers av landegrenser - Norge, Sverige og Tyskland - for å gi barn «en fantastisk start på livet».

Powered by Labrador CMS