Fag- og kvalitetsdirektør i Espira Pia Paulsrud (til venstre) snakker med styrer Heidi Davidsen fra Espira Åbol og pedagogisk leder Kristin Krokeide fra Espira Rå om språk i den første utgaven av Barnehagepodden.
Fag- og kvalitetsdirektør i Espira Pia Paulsrud (til venstre) snakker med styrer Heidi Davidsen fra Espira Åbol og pedagogisk leder Kristin Krokeide fra Espira Rå om språk i den første utgaven av Barnehagepodden.

Går nye veier for å dele kunnskap

Espira Kunnskapsbarnehagen vil dele mer kunnskap, og starter podcast for å nå ut til flere. 

Publisert

Første episode av Barnehagepodden ble nylig gjort tilgjengelig på Espira sine hjemmesider. Den første episoden handler om språk. 

«Hvorfor er det så viktig å jobbe godt med språk i barnehagen? Og hvordan jobber barnehagene med språk?» Slik innledes den første episoden, der fag- og kvalitetsdirektør i Espira, Pia Paulsrud, snakker med styrer Heidi Davidsen fra Espira Åbol og pedagogisk leder Kristin Krokeide fra Espira Rå om temaet.

– Tanken er at vi skal bruke de moderne og digitale flatene til å nå ut med budskapet vårt. Podcast er kommet for fullt i tråd med de nye medievanene våre, og vi tenkte at dette kunne være noe som egner seg for oss. Vi har ansatte i fagavdelingen som selv er ivrige podcast-lyttere, og som vet mye om hvordan formatet skal være, sier kommunikasjons- og organisasjonsdirektør Jens Schei Hansen i Espira. 

Hør den første episoden her: 

Nye medievaner

Tanken er å produsere mellom ti og femten episoder i året. 

– Medievanene endrer seg. Folk vil lytte til det de vil, når de vil. En podcast-episode på rundet 20 minutter er perfekt til en busstur eller hvis man vil slappe av på en flytur, for eksempel. For vår del er det en veldig fin og enkel måte å kommunisere på, sier han.

Det betyr ikke at det ikke ligger mye arbeid bak hver episode: 

– Det lages et skikkelig manus til hver episode, slik at det ikke kreves så mye etterarbeid. Det har vi ikke ressurser til. Da blir det også viktig at de som lager podcasten er trygge på sitt fagfelt til at man kan ha en god samtale. Målet er at ikke bare ansatte i Espira men også andre kan dra nytte av kunnskapen. Noen av podcastene vil også kunne rette seg mer mot foreldrene, sier Hansen. 

Han sier det er naturlig at et såpass stort fagmiljø også bidrar til å dele kunnskap og kompetanse. 

– Det er fagavdelingen i Espira, med Pia i spissen, som vil holde i dette prosjektet og kommer til å være programleder også videre. Også de andre i fagavdelingen vil være aktive, og vi drar også nytte av kunnskapene til andre i konsernet som har noe å bidra med. Vi har et kvalitetsteam på 12 personer som blant annet jobber med Espira Blikk, og vi har også andre som er aktive som kursledere internt og veldig flinke. Det er mye kompetanse i Espira, også blant pedagogene - og vi vil bruke kompetansen litt avhengig av tema. 

Mange tema å ta av

Mens språk er tema for den første episoden, blir også realfag, bevegelse og kosthold sentrale tema framover. 

– Tematisk er det veldig mye å ta av. Tanken er at dette skal være nyttig å høre på for alle. Det er en idé at vi ønsker å dele mer av den kunnskapen vi har; at også flere kan lære noe og som en konsekvens drive bedre barnehager, sier Jens Schei Hansen. 

Fram mot sommeren skal det etter planen produseres et par episoder til. 

– Så får vi se litt på hvor mange som hører på, og hvordan dette blir tatt imot. 

Les mer: Lager landets første podcast om barnehagelærere - for barnehagelærere.

Powered by Labrador CMS