– Alle koronaregler ble fulgt under innspillingen, forteller styrer Ingrid Christina Matre i Espira Rå i Bergen.
– Alle koronaregler ble fulgt under innspillingen, forteller styrer Ingrid Christina Matre i Espira Rå i Bergen.

«Alt blir bra igjen»: De ansatte lagde egen musikkvideo

Kreativiteten lever i aller høyeste grad - også på hjemmekontoret. De ansatte i Espira Rå lagde like godt både egen sang og musikkvideo for å glede barna i barnehagen.

Publisert

Espira Rå er en av Bergens største barnehager med 255 barn og nesten 60 ansatte. 

– Barnehagen vår er stengt som alle andre barnehager i Norge, og rundt 50 ansatte sitter på hjemmekontor. Vi holder kun åpen en liten avdeling for barn der begge foreldrene har samfunnskritiske yrker, sier styrer Ingrid Christina Matre.

Hun forteller videre: – Barnehagefolk liker seg best i arbeid sammen med barna, og selv om kreativiteten blomstrer og det studeres fra hjemmekontorene er vi alle enstemmig enig i at vi savner hverdagen, livet i Espira Rå barnehage og alle barn og foreldre som vi er så glade i!

Dermed gikk de kreative sjelene i gang med et stort kreativt prosjekt. De barna som var igjen i barnehagen malte og tegnet regnbuer, som ble hengt opp på gjerdet for å minne oss om at alt blir bra igjen. Dette inspirerte videre til en sang.

– Vi hadde allerede en instrumental av en gammel barnehagesang som ikke er i bruk lenger, innspilt av Stig Van Eijk for mange år siden. Jeg laget ny tekst til denne, og spurte personalet hvem som ville være med. Inspirert av regnbuebudskapet fikk sangen navnet «Alt går bra», sier styreren.

De gjenværende barna i barnehagen lagde plakater, som ble opptakten til en sang.
De gjenværende barna i barnehagen lagde plakater, som ble opptakten til en sang.

En god gjeng meldte seg med en gang, og planleggingen startet via kommunikasjon på Teams.

Sangen ble øvd inn, og alle som var med spilte inn filmklipp og lydfil av seg selv hjemme mens de sang. Senere møttes de ansatte i barnehagen for å spille inn videoklipp.

– Alle koronaregler ble fulgt med en meters avstand og Antibac, forteller styreren.

Men videoen kunne fått en brå slutt, da utstyret sviktet i siste del av prosessen - nemlig da filmen skulle settes sammen. 

De ansatte spilte inn egne klipp hjemme, før noen av dem samlet seg i barnehagen for å filme resten av musikkvideoen.
De ansatte spilte inn egne klipp hjemme, før noen av dem samlet seg i barnehagen for å filme resten av musikkvideoen.

Det løste seg heldigvis: 

– Vi har en ansatt som har hjemmestudio, og som har mikset sammen lydfilene. Filmen er klippet og redigert av Andreas Enehaug. Han kom inn som en reddende engel da utstyret vårt sviktet, sier Ingrid Christina Matre.

Videoen, som ble laget før påske, har nå over 30 000 visninger på Facebook-siden til barnehagen. 

– Dette er over all forventning, og veldig gøy. Vi har fått så mange fine tilbakemeldinger, og melding fra foreldre om at barna vil se filmen om og om igjen, sier styreren, før hun avslutter: 

– Denne perioden har bydd på mange følelser, kreative løsninger og et digitalt samarbeid både på avdeling og i lederteam. Jeg er veldig stolt av personalet i barnehagen for arbeidet som er lagt ned til nå, og som yter sitt beste der de er. Arbeidet rundt musikkvideoen løftet stemningen på hjemmekontorene.

Her kan du se det endelige resultatet: 

Powered by Labrador CMS