Kommunikasjons- og organisasjonsdirektør i Espira, Jens Schei Hansen på Barnehage 2016 sammen med representanter fra Espira og Forskerfabrikken.
Kommunikasjons- og organisasjonsdirektør i Espira, Jens Schei Hansen på Barnehage 2016 sammen med representanter fra Espira og Forskerfabrikken.

16 nye Espira-barnehager blir Forskerfabrikker

Espira implementerer Forskerfabrikken i ytterligere 16 barnehager i 2016.

Publisert Sist oppdatert

Det betyr at også disse barnehagene får tilgang til verktøy for å arbeide med realfag i barnehagen. Denne gang er storsatsingen i Bergen og Hordaland for øvrig.

– I Kunnskapsbarnehagen Espira er realfag et av områdene vi satser tungt på. Samarbeidet med Forskerfabrikken er et av de viktigste verktøyene vi har for å jobbe godt med forskning og realfag på barns premisser, sier Jens Schei Hansen, kommunikasjons- og organisasjonsdirektør i Espira.

Forskerfabrikken er en sosial entreprenør innen naturvitenskap som skal bidra til å motivere barn og unge til å interessere seg for vitenskap og teknikk. Forskerfabrikkens mål er at det skal bli like naturlig for barn at de driver med forskning på fritiden som med andre fritidsaktiviteter. Espira og Forskerfabrikken har en samarbeidsavtale der målet på sikt er at alle Espiras barnehager skal bli Forskerfabrikk-barnehager.

– Barnehager som blir plukket ut til å bli Forskerfabrikk-barnehage får en del utstyr tilsendt, blant annet mikroskop, reagensrør, pipetter og frakker og briller. Det skal etableres et laboratorium der barn kan forske sammen med voksne inne i barnehagen, sier Schei Hansen.

Personalet skal på opplæring hos Forskerfabrikken, og der lærer de å gjennomføre rundt 40 forskjellige forsøk sammen med barna, ute og inne. Målet er at barna skal stimulere sin naturlige nysgjerrighet i organiserte former. Det er godt dokumentert at denne måten å jobbe på stimulerer både forståelsen for naturvitenskapelige fag og ikke minst er gunstig for språkutviklingen.

Espira er en privat barnehagedriver med 87 barnehager med 8200 barn og 2300 ansatte. Espira er eid av den private utdanningsaktøren AcadeMedia.

Powered by Labrador CMS