Turen til Zimbabwe har bydd på flere sterke inntrykk.
Turen til Zimbabwe har bydd på flere sterke inntrykk.

Espira i Afrika: Sterke inntrykk i Zimbabwe

– Hele livet mitt har jeg vært kjent som en person som sjeldent viser triste følelser, men i dag var det umulig for meg å holde følelsene tilbake, sier Live Lo Tessem.

Publisert Sist oppdatert

Våren 2014 inngikk Espira og SOS-barnebyer en samarbeidsavtale som medførte at Espira ble en av Bedriftspartnerne til SOS-barnebyer. Avtalen går ut på at Espira skal bekoste bygging og drift av en barnehage for 140 barn i Bindura, Zimbabwe.

Pedagogisk leder i Espira Snurrefjellet barnehage i Nittedal, Live Lo Tessem og assisterende styrer i Espira Rå i Bergen, Ingrid Christine Matre, ble valgt til å reise til Bindura for å åpne barnehagen 15. mars. Barnehage.no følger dem på ferden.

Her deler Live Lo Tessem inntrykkene fra det sterke møtet med en ni år gammel gutt:

Vi startet dagen med glade omgivelser med samling og gaveutdeling til barna i barnehagen vår. Etter det var vi så heldig å få besøke en av guttene i barnehagen i hans hjem.

På veien dit gikk vi gjennom lokalsamfunnet hvor vi fikk se kalkuner, kyllinger, melmølle, en mann som arbeidet med tobakk, og mye mer.

I forvirringen av alle disse øyeblikkene, møtte vi mange mennesker som sto samlet ved et hus. Der fikk vi høre at en av guttene der er blind. Han hadde gitt uttrykk for at han syntes det var trist at vi ikke så han når vi gikk forbi. Da følte jeg umiddelbart at denne gutten må jeg møte. Jeg fikk stryke på hånden hans og snakke med han med enkle engelske ord. Dette ga meg en ekstrem glede og han smilte fra øre til øre. Etter en liten stund fikk vi høre at denne gutten har hatt en forferdelig oppvekst.

Han er ni år og er født blind. Han bodde hos tanten sin, som skammer seg så mye over at han er blind at hun valgte å slå han.

Etter en stund var det andre familiemedlemmer som tok han imot. I en alder av åtte år lærte han å gå.

Jeg har aldri opplevd en så ekstrem sorg som når jeg hørte denne historien og faktisk så med mine egne øyne denne fantastiske gutten som ikke får det han trenger og fortjener!

Det blir ekstra vondt for meg å se dette, når jeg vet vi kunne gjort så mye for han i Norge.

Det jeg synes er mest oppsiktsvekkende i denne situasjonen, er at denne gutten viser et smil og en glede jeg sjeldent har sett før.

 

Tusen takk for en fantastisk opplevelse, eller la meg si; tusen takk for så mange opplevelser som jeg aldri kommer til å glemme!

Spirehilsen fra Live

Les flere inntrykk fra turen på bloggen Afrikaspirer her.

Powered by Labrador CMS