– Flere ganger i løpet av besøkene våre har vi vært omringet av barn som ønsket å hilse på oss og bare være sammen med oss, noe som var gjensidig, forteller Live Lo Tessem.
– Flere ganger i løpet av besøkene våre har vi vært omringet av barn som ønsket å hilse på oss og bare være sammen med oss, noe som var gjensidig, forteller Live Lo Tessem.

Espira i Afrika: – Det er nå jobben begynner

– Til tross for oppvekstvilkår helt forskjellig fra norske barn, har disse barna en livsglede og positivitet som er til å ta og føle på, skriver Live Lo Tessem om barna hun møtte i Zimbabwe.

Publisert Sist oppdatert

Våren 2014 inngikk Espira og SOS-barnebyer en samarbeidsavtale som medførte at Espira ble en av Bedriftspartnerne til SOS-barnebyer. Avtalen går ut på at Espira skal bekoste bygging og drift av en barnehage for 140 barn i Bindura, Zimbabwe.

Pedagogisk leder i Espira Snurrefjellet barnehage i Nittedal, Live Lo Tessem og assisterende styrer i Espira Rå i Bergen, Ingrid Christine Matre, ble valgt til å reise til Bindura for å åpne barnehagen 15. mars. Barnehage.no følger dem på ferden.

Her deler pedagogisk leder i Espira Snurrefjellet barnehage i Nittedal, Live Lo Tessem, noen av detaljene som har festet seg i minnet fra turen:

Etter en fantastisk tur til Zimbabwe med helt utrolige opplevelser, er vi nå tilbake i lille Norge.

For meg har det vært og er fortsatt vanskelig å sortere alt vi har sett, luktet, hørt og følt. Jeg sitter igjen med fantastiske minner både fra åpningsdagen, vår Espirabarnehage, de ansatte og selvfølgelig alle barna vi har møtt!

I dag har jeg lyst til å trekke frem noen av de små detaljene som har festet seg hos meg:

Det første møtet med barna i en barnehage vi var i først. Det tittet to små hoder ut av døråpningen, med noe skeptiske ansiktsuttrykk. Jeg prøvde meg på å vinke litt og så utrolige som disse barna er, vinker de umiddelbart tilbake med et stort smil om munnen. Jeg gikk bort til dem og begynte å tulle litt med ansiktsuttrykk og kile dem litt. I dette sekund var jeg fanget i barnas tilstedeværelse.

Flere ganger i løpet av besøkene våre har vi vært omringet av barn som ønsket å hilse på oss og bare være sammen med oss, noe som var gjensidig. Det som kanskje har festet seg mest i denne opplevelsen er alle de lykkelige lydene. Sang og jubel er disse barna utrolig gode til. Til tross for oppvekstvilkår helt forskjellig fra norske barn, har disse barna en livsglede og positivitet som er til å ta og føle på.

Av luktene jeg husker best, er det sol og fuktig luft blandet med leire som er mest fremtredende. Vi besøkte også et hønsehus, hvor luktene var så ekstreme at jeg måtte rygge ganske raskt ut igjen.

I dag er jeg takknemlig for å ha tatt del i denne fantastiske reisen, som jeg allerede savner! Jeg har heller aldri satt så mye pris på å drikke vann rett fra springen som det jeg gjør i dag.

Reisen til Zimbabwe er over, men det er nå jobben i alle Espirabarnehagene begynner!

Spirehilsen fra Live

Les flere inntrykk fra turen på bloggen Afrikaspirer her.

Powered by Labrador CMS