Espira Helldalsåsen er en privat barnehage i Espira Gruppen.
Espira Helldalsåsen er en privat barnehage i Espira Gruppen.

ÅRETS BARNEHAGE 2017: «Ansatte som ser det unike i hvert enkelt barn»

Espira Helldalsåsen barnehage på Nesttun i Bergen er kandidat nummer to i kampen for å vinne tittelen "Årets Barnehage 2017".

Publisert Sist oppdatert

Espira Helldalsåsen er en privat barnehage i Espira Gruppen. Hvert år gjennomfører Espira en foreldreundersøkelse, og Helldalsåsen barnehage kan stolt vise fram en skår på 5,69 av totalt seks mulige poeng. Fornøyde foreldre, der altså. Sammen med lavt sykefravær og høy kompetanse, har det skaffet dem en plass blant sju andre nominerte til «Årets barnehage 2017».

– Hvorfor tror du at dere er nominert til «Årets barnehage»?

– Vi er nominert på grunnlag av høy kvalitet over mange år. Dette gjenspeiles i gode foreldre undersøkelse og høy tilfredshet blant personalet på de årlige klimamålingene. Barnehagen kan vise til lavt sykefravær over tid. Høyt nærvær gir stabilitet og kvalitet i arbeidet med barna, og trivsel for de ansatte, sier styrer Siv Laila Mjanger.

Gjennom Espira sitt kvalitetsprosjekt med fokus på språkstimulering i barnehagen, viser tilbakemeldinger fra eksterne observatører at barnehagen har høy faglig kompetanse på dette feltet.

Noe som går igjen i nominasjonene:

«Styrer Siv-Laila Mjanger brenner for at ingen barn skal være utestengt og oppleve mobbing. Barnehagen har fokus på de ansattes rolle i uteleken for å sikre at alle barn blir sett og hørt også på den tiden av året de er mest ute. Og prosjektene får vokse fram av barnas interesser».

– Hva er barnehagens viktigste oppgave?

– Vi ønsker at barna skal få en fantastisk start på livet. Gjennom ansatte som ser det unike i hvert enkelt barn skal barna få oppleve en hverdag med mestring, glede, lek og læring. Tydelige rammer gir barna forutsigbarhet og trygghet i barnehagen, sier Mjanger.

– For å kunne gi barna den beste oppveksten er tett, åpent og ærlig samarbeid med foreldre av stor betydning.

– Hva ønsker du barna skal ta med seg videre når de begynner på skolen?

– Vi ønsker at barna skal ta med seg en ryggsekk full av opplevelser, erfaringer og gode verdier. Gjennom hele barnehagelivet har vi fokus på sosial kompetanse, slik at de har erfaringer med å knytte vennskap. Vi ønsker at hver enkelt skal være selvstendig, trygg på seg selv og ha gode forutsetninger for livslang læring, sier styreren.

Blant nominasjonene kan vi også lese og godt lederskap og fornøyde ansatte:

«God ledelse bidrar til et godt arbeidsmiljø med mye humor og glede. Barnehagen kan også vise til fornøyde foreldre over flere år. Lavt sykefjravær er en av effektene.»

Fra en glad mamma kan vi også lese:

«Som mor har jeg 100 prosent tillit til barnehagen og at mitt barn får den beste barnehagehverdagen sett fra hennes behov!"

Prisen deles ut på PBLs lederkonferanse 4. september. Vinneren får 25.000 kroner, i tillegg får barnehagen et diplom og et skilt som synlig bevis på at de er «Årets barnehage 2017».

Her er de åtte finalistene i «Årets barnehage 2017»:

TRYKK HER for å stemme på din favoritt.

Onsdag kan du lese mer om Gammelstua friluftsbarnehage i Overhalla.

Powered by Labrador CMS