Eli Sævareid er daglig leder i Trygge Barnehager og FUS.
Eli Sævareid er daglig leder i Trygge Barnehager og FUS.

Dette sier hun om bakgrunnen for storhandelen: – Gjør FUS mer solid

Salget av de mange barnehagebyggene vil ikke ha noe å si for ansatte og foreldre, forklarer kjeden.

Publisert Sist oppdatert

Det er for ytterligere å styrke FUS-kjeden som en robust aktør for fremtiden at Trygge Barnehager nå har inngått det langsiktige samarbeidet med SBB (Samhällsbygnadsbolaget i Norden AB) om salg og tilbakeleie av 142 barnehagebygg.

Det skriver FUS i en pressemelding.

- Når vi nå selger bygg hvor vi har enerett på leie medfører dette at vi kan ta bort fokuset som har vært på forvaltning av bygningsmasse på over 100.000 kvadratmeter og fokusere enda sterkere på drift av barnehager, sier daglig leder Eli Sævareid.

Husleie omtrent som før

Sammen med Sigurd Aase startet hun entreprenørfirmaet Trygge Barnehager i 1987. Siden den gang har de etablert mer enn 500 barnehager for en lang rekke aktører, både private og offentlige.

Sammen eier de også FUS-kjeden, som i dag driver 178 barnehager med mer enn 13.000 barn. Disse barnas hverdag berøres ikke direkte av transaksjonen, forklarer FUS i pressemeldingen:

«Avtalen gjelder kun for noen av byggene våre og på selve barnehagedriften slipper vi ikke andre til. Dette vil ikke ha noe å si for ansatte og foreldre og medfører bare at barnehagen for fremtiden vil betale husleie til kjøper av eiendommene i stedet for til eiendomsselskapet som den leier fra i dag. Husleien blir omtrent som før og vil fortsatt være på nivå med markedsleie og på et forsvarlig nivå for barnehagene».

4,58 milliarder kroner

Avtalen om tilbakeleie går over 25 år med ytterligere rett til forlengelse. Kjøpesummen benyttes til å nedbetale gjeld som er tatt opp i forbindelse med anskaffelse av byggene. Samtidig gir salget mulighet for å fokusere sterkere på drift av barnehagene fremover, skriver FUS.

Ifølge NTB får Trygge Barnehager 4,58 milliarder kroner for de 142 barnehagehagebyggene fra den svenske eiendomsgiganten. Totalt eier SBB dermed 300 norske barnehagebygg.

- Vi har hatt betydelig gjeld og når vi nå får redusert denne er det med på å gjøre FUS mer solid samt sikre ansatte og barn for fremtiden. Vi ønsker å levere på vår misjon om barnet først og ikke ha fokus på drift av bygningene, sier Eli Sævareid.

Powered by Labrador CMS