Barna oppholdt seg på trygg avstand da elgen ble avlivet, men etterpå fikk noen av dem komme ut for å se. Foto: Nina Gullberg, Augerød barnehage
Barna oppholdt seg på trygg avstand da elgen ble avlivet, men etterpå fikk noen av dem komme ut for å se. Foto: Nina Gullberg, Augerød barnehage

Elgen forvillet seg opp på taket til barnehagen – hoppet ned og måtte avlives

- Vi er bare veldig glade for at ingen av barna var ute og lekte da det skjedde, sier styrer Mariann Gunneng i Augerød barnehage.

Publisert

Hun har jobbet i 20 år som styrer i barnehage, men aldri opplevd maken. Rundt lunsjtider tirsdag var voksne og barn vitner til at en elg kom fra skogen og kløv over gjerdet til barnehagen, som ligger i Våler kommune i Østfold.

Det var Moss Avis som først omtalte saken. NRK har også skrevet om hendelsen.

Gikk opp på taket

 

- Elgen gikk over akebakken vår og var på vei opp på et tak som går i flukt med terrenget da jeg ble varslet av en ansatt. Vi hadde ventet at den skulle gå ned igjen, men i stedet hoppet den over gjerdet og smalt i bakken rett foran inngangsdøren til småbarnsavdelingen, sier styrer Mariann Gunneng.

Elgen var så hardt skadd etter å ha falt anslagsvis sju meter rett ned at de ansatte tok kontakt med viltnemnda. Kort tid senere ble elgen avlivet på stedet.

Ofte folk der elgen landet

- Vi er bare veldig glade for at ingen av barna var ute og lekte da det skjedde, sier Gunneng.

Det er også Sven Martinsen i Viltnemnda:

 

– En elg som ramler ned kunne truffet både unger og ansatte. Det er jo ofte folk ved den døra, så vi priser oss lykkelig over at det ikke stod noen der den falt, sier han ifølge NRK.

Spesiell opplevelse

Da Viltnemnda var på plass for å avlive elgen, oppholdt barna seg på et sted innendørs hvor de ikke kunne se hva som foregikk. Etterpå fikk imidlertid noen av barna komme ut for å se den døde elgen.

Mariann Gunneng sier at barna har snakket mye om hendelsen i ettertid.

- Det er jo en spesiell opplevelse når man kan se ut av vinduet og det plutselig kommer en elg, som fra himmelen, sier hun.

  • Styreren understreker overfor barnehage.no at det ikke er noen fare for at barn faller ned fra det nevnte taket.
Powered by Labrador CMS