– Hva ville du ha ønsker hvis du var ett, to, tre, fire eller fem år? Spør artikkelforfatteren.
– Hva ville du ha ønsker hvis du var ett, to, tre, fire eller fem år? Spør artikkelforfatteren.

– Du som er oppmerksomt tilstede, merker du forskjellen?

Jeg vet hva jeg ville håpet på hvis jeg var ny mor i barnehagen i august.

Publisert

Det er fordi jeg har 40 års erfaring som barnehageansatt - og som mor. Jeg ønsker et personale som er oppmerksomt tilstede.

Oppmerksomt tilstede. Det er gull. Det er du som får barnas spørsmål og barnas fortelling. Det er du som får barnas bekymring, det er du som får ta del i barnas humor, det er du som får barnas blikk og smil.

Oppmerksomt tilstede er å være nær barna.

Det er du som setter deg i sandkassen og sørger for at alle har en spade og noe å drive på med. Det er du som gjerne gir en dytt på dissen., kanskje står du der lenge. Alle klarer å gi litt fart selv, men det er kontakten med barnet du er ute etter. Det er du som oppholder deg litt rundt omkring i kroker og der ikke alle samles, det er du som gjør deg tilgjengelig. For meg er dette å være menneske og å være profesjonell.

Kari Ølnes er pensjonert daglig leder.
Kari Ølnes er pensjonert daglig leder.

Du som er oppmerksomt tilstede, merker du forskjellen? Tåler du kritikken hvis noen mener at dette er for mye og at barna må klare litt selv? Eller får du tilbakemelding på at barna henger etter deg og savner deg når du ikke er der kanskje?

Å være oppmerksomt tilstede er et arbeidsantrekk. Det er gjennomtenkte og impulsive handlinger. Hver gang du får barnas betroelser og tillit får du bekreftelser på egen innsats.

Å være oppmerksomt tiltede er å hente frem barnet i seg selv. Det er å stille spørsmålet: Hva ville du ha ønsker hvis du var ett, to, tre, fire eller fem år? Hva trenger du nå?

Kanskje er det selvsagt det jeg skriver, eller kanskje er det uoppnåelig?

Jeg tror man kan lykkes i mange tilfeller - og av og til mislykkes, men da er det mulig å reparere.

Powered by Labrador CMS