Barn i Bikkjestykket barnehage har bidratt både med ideer til sangteksten og til hva de skulle gjøre i musikkvideoen.
Barn i Bikkjestykket barnehage har bidratt både med ideer til sangteksten og til hva de skulle gjøre i musikkvideoen.

Da barnehagens musikkvideo var klar, sto jubelen i taket

– Dette har virket veldig sammensveisende for hele barnehagen, sier pedagogisk leder Marte Dalen Kvæstad i Bikkjestykket barnehage i Drammen. For snart tre uker siden hadde barnehagens egen musikkvideo premiere, og så langt er den sett mer enn 10.000 ganger.

Publisert Sist oppdatert

Da videoen første gang ble vist, under barnehagens foreldrearrangement på FN-dagen 24. oktober, høstet den stor applaus fra fornøyde foreldre, barn og ansatte i Bikkjestykket barnehage. Videoen gikk i loop på en skjerm i barnehagen. Og enkelte fikk bare ikke nok.

– Det var kjempepopulært. Det var noen som så videoen på smartboarden i en time i strekk, sier Marte Dalen Kvæstad til barnehage.no.

Senere er videoen lagt ut på barnehagens facebookside, hvor den har over 10.000 visninger.

Du kan selv se videoen i videovinduet nedenfor.

5-åringene bidro med tekst

Historien om det som skulle bli en helproff musikkvideo startet imidlertid for tre år siden. Noen foreldre hadde lyst til at barnehagen skulle ha en egen sang og tok dette opp med de ansatte.

Barnehagemamma Tone Rekdal Sperre, som lokalt er kjent blant annet fra trioen Turbotroll, påtok seg å skrive tekst og melodi.

Men før hun gjorde det, tok pedagogisk leder Marte Dalen Kvæstad barna med på råd.

– Jeg spurte femåringene om hva de ville ha med i sangen, som de syntes var viktig å fortelle om barnehagen sin. Så blant annet det vi har i teksten om «én for alle, alle for én» og det at de lærer noe nytt hver eneste dag, er det de som har kommet med. Så i ganske stor grad har barna stått for innholdet, mens mammaen har satt det sammen til en tekst og laget melodi til, sier ped-lederen.

Jubilerer

I år fyller Bikkjestykket barnehage ti år. I den forbindelse var noen foreldre frampå – igjen.

– De hadde snakket sammen og sa det hadde vært kjempegøy om vi hadde laget en musikkvideo til sangen vår, sier Marte Dalen Kvæstad.

Og ikke bare har Bikkjestykket barnehage en mamma som kan skrive tekst og melodi. De har en pappa som heter Steinar Sørensen og som til daglig jobber med filmproduksjon. Og de har en annen pappa som heter Geir Kristian Breivik som har lydstudioutstyr hjemme.

Tok jobben på dugnad

Foreldrene sa ja til å gjøre sin del av jobben på dugnad. Noen av dem tok ut feriedager for å få dette til. Dermed var det bare for barnehagen å organisere arbeidet, i tett samarbeid med Aimi Wallumrød, en annen av foreldrene.

– Vi tok barna med i små grupper til «studioet» hjemme i stua til dem som hadde utstyret. Og så sendte vi ut skjema til alle foreldrene slik at vi kunne få oversikt over hvilke barn som kunne få være med på videoen ettersom planen var å legge den ut på internett, sier Marte Dalen Kvæstad.

Hun sier at prosjektet har virket veldig sammensveisende blant foreldre, barn og ansatte. Foreldre har også fått se i praksis at de har mulighet til å medvirke til innholdet i barnehagen.

Udelt positivt

Innspillingen av lyd og bilder ble gjort i mai og juni i år. Så har det vært en periode med redigering. Og i slutten av oktober var videoen endelig klar. Da var også barna som nå har begynt på skolen invitert til å komme og se på det ferdige produktet.

Marte Dalen Kvæstad sier at det bare har vært en udelt positiv opplevelse å få være med på et slikt prosjekt.

Hun sier at barna har vist stor entusiasme og at de også har medvirket til innholdet i filmen.

– De klippene hvor barna leker er barneinitiert. De lekte, og han filmet. Og ideen om klippet hvor barna sitter på gjerdet var det barn selv som kom med, sier hun.

Alle har vært involvert

Kvæstad påpeker at alle barna i barnehagen har vært involvert i prosjektet, ikke bare de som var med på selve opptakene.

– Alle har vært med på å øve på forhånd. Og noen av bevegelsene vi har med, som klapp og tramp, er noe vi gjør hver gang vi synger sangen vår i barnehagen, sier Marte Dalen Kvæstad.

 Følg barnehage.no på Facebook og Twitter.

Powered by Labrador CMS