Mannen ble i Kristiansand tingrett dømt til 14 dager i fengsel.
Mannen ble i Kristiansand tingrett dømt til 14 dager i fengsel.

Barnehageansatt ville sende video av voldtekt av en ettåring til kollega

En mannlig barnehageansatt forsøkte å videresende video som viste overgrep mot en ettåring til en kollega. Nå er han dømt til fengsel.

Publisert

Mannen ble i Kristiansand tingrett dømt til 14 dagers ubetinget fengsel for besittelse og forsøk på å dele en video med grove overgrep mot barn.

Det skriver Fædrelandsvennen

Det var i fjor sommer at mannen fikk tilsendt en videofil fra en kamerat via WhatsApp Messenger. Den fire og et halvt minutter lange filmen viste en ett år gammel gutt som ble voldtatt av en voksen mann.

Domfelte prøvde først å vise filmen til sin kone, men hun nektet å se på den. Samme dag, mens han var på besøk hos en venninne, prøvde han å videresende filmen via Facebook Messenger til en tidligere arbeidskollega i en barnehage. Filmen ble imidlertid stoppet i et filter, og han fikk melding av Facebook at innholdet i filmen var ulovlig. Etter dette valgte mannen å slette filmen fra mobiltelefonen sin, skriver avisa. 

Mannen forklarte i retten at han ikke skjønte at det var ulovlig å videresende filmen før han fikk melding fra Facebook om at den var blitt stoppet på grunn av ulovlig innhold. Retten viste til at tiltalte som ansatt i en barnehage burde vært godt kjent med at det i Norge lenge har vært ulovlig å både anskaffe seg, være i besittelse av eller videreformidle overgrepsmateriale. Retten la også til grunn at tiltalte flere ganger hadde vært på møter i barnehagen der overgrep mot barn ble diskutert, og at han var klar over at å begå overgrep mot barn er straffbart. Retten fant det også skjerpende at filmen viste et grovt overgrep mot en bare ett år gammel baby.

I tillegg til 14 dagers fengsel ble mannen dømt til å betale 3000 kroner i saksomkostninger, og fikk også inndratt mobiltelefonen som han mottok og prøvde å videresende videoklippet fra.

Mannen er ikke tidligere straffedømt.

Powered by Labrador CMS