Barnehageansatt lastet ned overgrepsmateriale

En mann som jobbet i en barnehage i drammensdistriktet, er dømt til et halvt års fengsel etter at politiet fant overgrepsmateriale på datamaskinen hans.

Publisert Sist oppdatert

Kripos oppdaget at mannen hadde lastet ned materialet i 2022, skriver Drammens Tidende (krever abonnement).

På mannens private datamaskin fant politiet 7.507 bilder og 111 filmer som fremstilte seksuelle overgrep mot barn, eller seksualiserer barn, ifølge tiltalen.

Mannen innrømmet nedlastingen da han møtte i retten. Ifølge dommen er bildene i hovedsak av poserende jenter i barneskolealder/tidlig pubertet.

Retten mener forholdet i utgangspunktet burde gitt ti måneders fengsel, men han får strafferabatt for tilståelse og lang saksbehandlingstid. Mannens forsvarer opplyser ifølge Drammens Tidene at han godtar dommen på seks måneders ubetinget fengsel.

Mannen jobbet i en barnehage i drammensdistriktet da han ble tatt. Det gjør han ikke lenger. Politiet varslet barnehagen om at han ble etterforsket for nedlasting av overgrepsmateriale mot barn.

– I slike saker følger vi lovverket. Hvis man skal jobbe i barnehage skal man ha politiattest og plettfri vandel. Da sier det seg selv at han ikke kan jobbe der, har barnehagens leder tidligere uttalt til Drammens Tidende.

Vedkommende opplyser også at ingen i barnehagen er berørt. Avisa skriver at det kriminelle forholdet har skjedd på fritiden.

Powered by Labrador CMS