Professor Elin Eriksen Ødegaard under den offisielle åpningen av NORBARN.

Åpnet landets første forskerskole for barnehageforskere

– Forskerskolen skal bidra til en mer kunnskapsbasert barnehagesektor, som skal komme barna til gode, sier leder Elin Eriksen Ødegaard.

Publisert Sist oppdatert

I forrige uke åpnet Høgskulen på Vestlandet (HVL) og de tilhørende partnerne, Norges aller første forskerskole for barnehageforsking.

NORBARN er en av 12 nasjonale forskerskoler som skal gjøre doktorgradsutdanningene mer synlige og relevante for arbeidslivet, opplyser HVL på sine nettsider.

– Forskerskolen skal være et sentrum for talentutvikling av lovende forskere – for å styrke barnehageforskningen og bruken av forskningen i barnehagesektoren. På denne måten vil forskerskolen bidra til en mer kunnskapsbasert barnehagesektor, som vil komme barna til gode, sier leder Elin Eriksen Ødegaard til hvl.no.

NORBARN er et supplement til utdanningsinstitusjonenes egne doktorgradsprogrammer, og kandidater som er knyttet til forskerskolen fullfører doktorgraden ved egne utdanningsinstitusjoner. NORBARN skal derfor bidra både til å styrke doktorgradsprogrammene ved lærerutdanningsfakultetene rundt omkring i landet og til å styrke kandidatenes ph.d.-prosjekter.

Gjennom forskerskolene får ph.d.-kandidatene spesialiserte kurs, faglig veiledning og tilgang til faglige nettverk.

– Vi lever i en usikker og omskiftelig tid, og åpner derfor opp for muligheten for at stipendiatene selv kan ta initiativ og be om støtte til å opprette kurs som de mener er relevante, sier Ødegaard til hvl.no.

Om NORBARN

  • Høgskulen på Vestlandet er vertskap for forskerskolen NORBARN.
  • Kommunenes organisasjon (KS), Stiftelsen Kanvas, Universitet i Sør-Øst Norge, Dronning Mauds Minne høgskole for barnehagelærerutdanning, OsloMet, Universitetet i Agder, Høgskolen Innlandet og Universitetet i Stavanger er partnere.
  • NORBARN startet opp i 2023 og har finansiering i åtte år.

(Kilde: hvl.no)

Powered by Labrador CMS