Ranja (5) avgir stemme under stortingsvalget i Grep Maribakkane barnehage i Skien. Yvonne er valgmedarbeider.
Ranja (5) avgir stemme under stortingsvalget i Grep Maribakkane barnehage i Skien. Yvonne er valgmedarbeider.

Her velger femåringene mellom Erna og Jonas

Erna eller Jonas? De eldste barna i Grep Maribakkane barnehage led valgets kvaler da de gikk til stemmeurnen på valgdagen.

Publisert Sist oppdatert

Grep Maribakkane barnehage i Skien har den siste tiden jobbet med valg og demokrati. Da valgdagen nærmet seg, ble det naturlig å rigge om samlingsrommet til valglokale med stemmeavlukke.

– Vi ville gi barna et innblikk i valget og hva det er, men ungene har respondert så godt på dette at vi endte opp med å ha valgdag i barnehagen. De har gledet seg veldig til denne dagen, sier Mariann Sætre i Grep Maribakkane barnehage til Telemarksavisa.

Får ikke alltid viljen

Barna har vært opptatt av mange forskjellige spørsmål – alt fra det å ha et trygt sted å bo til å kunne spise godteri hele uka.

– Vi har fortalt dem at det er en menneskerett å få være med å bestemme, men et valg betyr også at vi ikke alltid får viljen vår, sier Sætre til TA.

Stilte i pentøy

Mandag stilte mange av barna i pentøy. De sto i lang rekke utenfor valglokalet i barnehagen og fikk gå inn én og én.

Ingen voksne fikk være med inn for å påvirke valget. Inne i avlukket lå det bilder av Erna Solberg (H) og Jonas Gahr Støre (Ap).

Hvert av barna fikk legge ett bilde i en konvolutt, for så å putte den i valgurna. Barna hadde også mulighet til å stemme blankt.

Følg barnehage.no på Facebook og Twitter. 

 

Powered by Labrador CMS