Espira Hausmannsgate barnehage i Oslo er en av de 112 barnehagene som kan bli tatt ut i streik fra tirsdag 30. august.
Espira Hausmannsgate barnehage i Oslo er en av de 112 barnehagene som kan bli tatt ut i streik fra tirsdag 30. august.

Kan bli streik i private barnehager

112 private barnehager tas ut i streik førstkommende tirsdag dersom arbeidstakerorganisasjonene Delta, Fagforbundet og Utdanningsforbundet ikke kommer til enighet om pensjon i meklingen med arbeidsgiverorganisasjonen PBL innen midnatt mandag.

Publisert Sist oppdatert

Etter flere dager med forhandlinger ble det 9. juni brudd i tarifforhandlingene i PBL-oppgjøret. Dermed endte oppgjøret hos Riksmekler og partene er nå kalt inn til meklingsmøte mandag 29. august klokken 10.00, i Riksmeklerens lokaler i Oslo.

Årsaken til bruddet var et krav fra arbeidstakerorganisasjonene om å øke sparesatsen, fra fem til sju prosent, på den midlertidige overgangsordningen på pensjon for nye medlemmer i PBL.

Nye medlemmer i PBL meldes inn i innskuddspensjonsordningen som er etablert i påvente av at ny pensjonsordning er på plass for alle PBL-barnehagene.

Dersom partene ikke kommer til enighet hos Riksmekleren innen midnatt mandag 29. august vil i første omgang 1321 ansatte i 112 PBL-barnehager i Oslo, Bergen, Trondheim, Skien, Halden og Fredrikstad bli tatt ut i streik fra tirsdag morgen, varsler Fagforbundet, Utdanningsforbundet og Delta i en pressemelding.

I lenkene under kan du se hvilke barnehager som kan bli tatt ut i streik fra tirsdag:

Fagforbundets førsteuttak

Utdanningsforbundets førsteuttak

Deltas førsteuttak

Powered by Labrador CMS