Overrasket over prognose – kan være 350 flere barnehagebarn i kommunen om noen år

Ifølge fersk prognose vil det være 350 flere barnehagebarn i Fredrikstad om fem år.

Publisert

Kommunen får annet hvert år befolkningsprognoser for hvordan innbyggertallet kan bli de neste årene. Ifølge den ferskeste prognosen som ble presentert i vår, kan det i 2022-2023 være 350 flere barn i barnehagealder enn det er nå i Fredrikstad, skriver Fredriksstad Blad. (Krever innlogging)

Avisa skriver at en slik vekst var ukjent for kommunen, og at det i rådmannens økonomiplan for de fire neste årene dermed ikke er tatt høyde for en slik økning når det gjelder barnehageutbyggingen.

Kommunalsjef Arne Rekdal Olsen for Seksjon for utdanning og oppvekst og stabsleder Marianne Bekker i oppvekstseksjonen sier at tallet kom som en overraskelse på dem.

– Vi har jo ikke barnehageplasser til det antallet i dag. Vi varsler derfor om dette nå for å sende et signal til politikerne. Enten må man øke kapasiteten i kommunale barnehager eller så må man åpne for flere private barnehager, sier de til Fredriksstad Blad.

Per nå foreligger det ingen konkrete planer om nye barnehager, men det finnes imidlertid tomter som er regulert til offentlige formål, som for eksempel barnehage, skriver avisa.

Det er foreløpig ikke gjort beregninger på hva veksten som prognosen tyder på kan koste.

Powered by Labrador CMS