Terningen barnehage i Elverum har fått omfattende skader etter at det brant natt til fredag i forrige uke.
Terningen barnehage i Elverum har fått omfattende skader etter at det brant natt til fredag i forrige uke.

Barnehagebrannen i Elverum: Barna blir fordelt på syv ulike barnehager

– Vi er forberedt på at det kan ta lang tid. Løsningene vi har funnet, vil vi kunne leve med fram til barnehagen er satt i stand igjen, sier utdanningssjef Tord Arnesen i Elverum kommune.

Publisert

Natt til fredag i forrige uke brant det i Terningen barnehage, den største barnehagen i Elverum. 

Fredag formiddag brukte utdanningssjef Tord Arnesen to timer sammen med styrerne i de andre barnehagene til å få en løsning på plass, skriver Østlendingen på nett (krever innlogging).

Kripos på plass

Fra og med i dag skal de i alt 117 barna fordeles mellom sju andre barnehager. Bakkebygrenda, Fjeldmoravegen, Husmorlagets hus, Solkroken, Sorenskrivergården, Stavåsbakken og Søbakken. Barna flyttes avdelingsvis, og får følge av ansatte de kjenner fra egen barnehage. 

I dag skal etterforskere fra Kripos finkjemme barnehagebygget på leting etter brannårsaken. Da brannmannskapene kom til barnehagen natt til lørdag brant det på to steder. 

– Enn så lenge ønsker vi ikke å spekulere i hva som kan være årsaken til brannen, men vi prøver selvfølgelig å finne ut av det. Derfor var det krim- og brannteknikere på stedet fredag. Vi kommer til å fortsette jobben der på mandag, og da teknikerne har gjort seg ferdige, får vi ta en vurdering etter det, sa etterforsker ved Elverum politistasjon, Ulf Erik Strand til Østlendingen fredag. 

Viktig å trygge barna

Utdanningssjefen i kommunen berømmer staben for kjapt å ha funnet gode, midlertidige løsninger for barna. Enkelte av barnehagene har flyttet om på sine avdelinger for å få kabalen til å gå opp, og det er gitt dispensasjon fra gjeldende kvadratmeterkrav. 

– Det har vært viktig for oss at det skal være en trygg og god situasjon for alle barna, uansett om de kommer fra Terningen eller om de går i de aktuelle barnehagene fra før, sier Arnesen til avisen.

Han tror noen av barna kan flytte tilbake i løpet av en ukes tid, mens det for andre avdelinger vil ta lengre tid. 

– Det har vært mye røykutvikling, men ellers så det ganske vanlig ut i småbarnsavdelingene. I de andre avdelingene er det større skader. Håndverkere rykker inn så fort politiet har frigitt lokalene, men det er per i dag umulig å si når avdelingene kan tas i bruk.

Powered by Labrador CMS