Bidragsyter Veronica Sagbråten og administratorene Kristine B. Hansen og Svein Helge Grødem lanserte i går boken
Bidragsyter Veronica Sagbråten og administratorene Kristine B. Hansen og Svein Helge Grødem lanserte i går boken "Idébroen for barnehager".

De har samlet de beste idéene fra barnehager over hele landet

Da Facebook-gruppa rundet noen tusen medlemmer, begynte initiativtaker Svein Helge Grødem å leke med tanken om å samle gode barnehageidéer i bokform. Nå har Idébroen for barnehager 66.000 medlemmer. I går kom boka ut.

Publisert

– Dette er en helt utrolig historie om glede over gode ideer og en delekultur som må være helt unik, sier Svein Helge Grødem.

I går kunne han stolt lansere den første boken fra det som er blitt et gedigent dugnadsprosjekt, sammen med bidragsyter Veronica Sagbråten og kollega og forlovede Kristine B. Hansen. 

Om å dele de gode ideene

Det hele startet i 2013.

Del, del, del av alle gode ideer. Av og til trenger man påfyll fordi man har gått tom for ideer, da kan man jo ta turen innom denne Idébroen og hente inspirasjon.

– Det var oppfordringen da vi startet Facebookgruppen Idébroen for barnehagen i 2013. Tanken bak var at det måtte være mulig å benytte sosiale medier til å dele informasjon og ideer mellom barnehagene. Ideer som har stor verdi, og som viser noe av det vi jobber med i barnehagene, sier Grødem.

Det var det flere som var enige i, og bidragene begynte å strømme på – fra barnehager over hele landet.

– Etter hvert meldte behovet seg for å ta vare på ideene. Enkelte ble litt frustrerte over de gode idéene var vanskelig å finne igjen, og vi også kjente at vi hadde lyst til å ta vare på og gjøre litt mer ut av det. 

Grødem beskriver boken som en gave fra barnehagefolket til seg selv. I dag har Facebook-gruppen nesten 66.000 medlemmer, og 138 av dem har bidratt med ideer til boken. 

– Det er smått utrolig at vi kan samle så mange, og at vi har skapt en arena der så mange ønsker å bidra. Sammen har vi skapt verdens beste kollegiale møtested for utveksling av ideer, og vinnerne er alle barna som går i våre barnehager.

Halvparten allerede solgt

Selv er han styrer i Vikkilen og Fjære barnehager i Grimstad, men det meste av fritid går til å administrere det som etter hvert er blitt flere Facebook-sider. Han har også vært redaktør for boken som nå er fersk fra trykkeriet. 

– Den har et opplag på 2.000 eksemplarer, men halvparten var utsolgt allerede før den var klar. Vi har allerede fått signaler fra forlaget om at det sannsynligvis blir trykket flere bøker, sier han, og legger til at det er mange som ser behovet for å ha en fysisk bok liggende på avdelingen.

– Nettet er flyktig, mens dette blir en konkret inspirasjon. Vi har ikke samlet ferdige oppskrifter, men ideer man kan ta med seg og gjøre til sine egne. Boken om ideene er full av kreativitet, livskraft og spillopper - fordi sånn er de ansatte i barnehagene, sier han. 

På nett har Idébroen blitt tatt svært godt imot.

– Rundt halvparten av medlemmene i gruppa er innom siden hver dag, og enkelte dager er vi oppe i 45.000 besøkende. Det er vi veldig fornøyde med.

Nå håper redaktøren på like god mottakelse av boka. 

– Det har vi fått så langt; fra de som gleder seg til å få den hjem i postkassen, til de som har kjøpt tre og fire eksemplarer for å ha på hver avdeling i barnehagen. Responsen så langt har vært utelukkende positiv.

Powered by Labrador CMS