Belteløse busser stopper barnehager som vil på tur

Publisert Sist oppdatert

19 barnehager i Bodø slår alarm om at busser uten setebelter kan stoppe barnehagene fra å dra på tur med barna.

Det skriver Bodø Nu.

I et brev til Nordland fylkeskommune, Nordlandsbuss og Bodø kommune peker barnehagene på ironien i at Bodø kommune har erklært seg som trafikksikker kommune, og at kommunen har oppfordret alle barnehagene til å sertifisere seg som trafikksikre barnehager.

For at en barnehage skal kunne sertifiseres som trafikksikker, krever Trygg Trafikk at barn og ansatte på tur ikke kan benytte seg av busser uten belter, heter det i artikkelen.

Viktig del av virksomheten

I brevet skriver Synne Pettersen i Samarbeidsutvalget for Stadionparken barnehage at for byens barnehager er det å dra på tur en viktig del av virksomheten.

– Dette betyr at vi ikke kan dra lenger enn barna kan gå. Barnehagene i byen kommer seg ikke ut av bykjernen og ut i skog og mark, og barnehagene utenfor bykjernen får ikke benyttet seg av tilbudene i byen, skriver Pettersen ifølge Bodø Nu.

- Lovlige og godkjente

I september 2016 skrev Avisa Nordland om det samme problemet. Da forsvarte fylkesråd for samferdsel, Willfred Nordlund (Sp)  innkjøpet av sju nye bybusser uten setebelter. Han ga da  uttrykk for at fylket ikke hadde tenkt å gjøre noe med situasjonen.

– Gjør vi det, mister vi busskapasitet i Bodø. Disse bussene er lovlige og godkjente bybusser. De er trafikksikre. Hadde jeg selv hatt barn ville jeg latt de benytte bussene. Men jeg forstår likevel at noen er usikre, sa Nordlund til Avisa Nordland i september i fjor.

Følg barnehage.no på Facebook og Twitter.

For øvrig - i fjor høst satte Statens Vegvesen i gang en kampanje for å få flere til å bruke belte i bussen.  - hvis du sitter i en buss som har setebelte, men ikke benytter deg av beltet, risikerer du et gebyr på 1.500 kroner.

Powered by Labrador CMS