Slik ser meldingen ut når nødvarselet testes.
Slik ser meldingen ut når nødvarselet testes.

Ber om hjelp fra barnehagene for å unngå å skremme barna

Nødvarsel er brukt for å varsle hele befolkningen om akutte og alvorlige hendelser som truer liv og helse. 14. juni skal det testes - og det kan være skremmende for barnehagebarna.

Publisert

Nødvarsel på mobil testes til hele befolkningen både for å gjøre befolkningen kjent med hvordan det oppleves å få et nødvarsel og for å sikre at systemet fungerer som det skal. Det inneholder informasjon om hva som skjer, og hva du bør gjøre for å beskytte deg selv.

14. juni klokka 12 testes nødvarsel på mobil og varslingsanleggene over hele Norge. Nå ber myndighetene om hjelp fra barnehager og skoler for å nå ut med informasjon til barn og unge, står det på Udir sine hjemmesider.

– Denne varslingsprøven kan være skremmende, derfor er det viktig at barnehagen og skolen forbereder barn og elever på at nødvarselet kommer, og hvorfor.

Videre står det at testen utløses mellom kl. 11:55 og 12:10 den 14. juni 2023 og går ut til alle kompatible enheter i Norge som har dekning på 4G/5G. Når varselet kommer vil telefonen vibrere og spille av en høy, sireneaktig lyd i rundt 10 sekunder. På skjermen kommer en tekst der det står at dette bare er en test.

På dsb.no/nodvarsel finnes det læringsressurser som tekst, video, presentasjon og illustrasjoner som kan brukes til å forberede barn og unge, står det videre.

Powered by Labrador CMS