En bedre barnehage: Målet med PBLs nye nettsatsing er det samme som navnet på den nye nettsiden — en bedre barnehage.
En bedre barnehage: Målet med PBLs nye nettsatsing er det samme som navnet på den nye nettsiden — en bedre barnehage.

Sjekk hvilken bemanning barnehagene i din kommune har

Nytt nettsted viser hvordan kommunene prioriterer barnehagebarna.

Publisert Sist oppdatert

Linnea (2) bor i Nes kommune og har plass i Tomteråsen barnehage. Kasper (2) bor drøye to mil unna, i nabokommunen Aurskog-Høland, og har plass i Barnehagegården. Han får 17.000 kroner mer i offentlige tilskudd enn på ett år.

Dette er et av eksemplene den nettsiden enbedrebarnehage.no. Det er PBL (Private Barnehagers Landsforbund) som har lansert siden. Målet med den er å sette søkelyset på kvaliteten i norske barnehager.

Åpenhet

– Med nettsiden ønsker vi å åpne opp og gjøre viktig informasjon om tilstanden i Barnehage-Norge tilgjengelig for foreldre, ansatte og andre som er interesserte. Bemanning, pedagogandel og tilskudd varierer voldsomt og det ønsker vi å vise frem. Foreldre betaler det samme over hele landet. Men forutsetningene for å tilby et barnehagetilbud med høy kvalitet er svært forskjellig fra kommune til kommune, sier informasjonssjef Marius Iversen i PBL.

På den nye nettsiden kan du sjekke:
• Bemanningen i barnehagene i din kommune.
• Hvor mange av de ansatte som har godkjent pedagogisk utdanning.
• Hvilke tilskudd kommunen din gir til barn i barnehager.

Det er også mulig å sammenligne resultatene fra din kommune med ditt fylke og hele landet.

Finn tallene for din kommune på enbedrebarnehage.no.

Store ulikheter

PBL mener dagens system for finansiering av barn i barnehager har skapt store ulikheter mellom kommunene — og organisasjonen jobber for å få en finansiering som tvinger frem god kvalitet på barnehagetilbudet.

Nå jobber regjeringen med et mulig nytt system som skal tre i kraft fra 1. januar 2016. Og for å vise hvor viktig en ny modell er, har PBL utviklet nettsiden.

– Det er altfor stor forskjell på norske barnehager. Derfor må vi få en ny finansieringsordning på plass som er til det beste for barna uansett hvor i landet de bor, sier PBL-direktør Arild M. Olsen.

Powered by Labrador CMS