Hammerfest har et innbyggertall på nær 8.000, og ifølge barnehagefakta.no 11 kommunale og 4 private barnehager.

SMS til foreldre: Foretrekker du tre eller fire ukers sommerstenging?

Det fikk politiker-mor til å etterspørre faglige vurderinger.

Publisert Sist oppdatert

Hammerfest kommune sendte ut en SMS til foresatte med barn i kommunens barnehager, der de stilte spørsmål om neste års sommeravvikling. Det fikk Aud Marie Tandberg til å reagere, skriver Hammerfestingen (krever abonnement).

SFO-sammenligning

Lokalavisa siterer Rødt-politikeren på følgende fra formannskapet sist torsdag:

- Som mamma fikk jeg melding der jeg skulle svare på om jeg foretrakk tre ukers eller fire uker sommerstengte, sammenslåtte barnehager. Det var ingen alternativer for å si at man ikke ønsket noen av delene. Hvilke barnehagefaglige vurderinger ligger til grunn for dette?

Kommunalsjef for Oppvekst og kultur, Arve Paulsen, viste til et tidligere vedtak og en politisk tanke om å se på barnehager som man ser på skolefritidsordningen (SFO), for bedre sommeravvikling. Nå har altså dialogen med foresatte startet.

Ifølge kommunalsjefen er tanken å ha noen sommeråpne barnehager i byen, der barna kan være.

– Fra barnehagene selv

– Dette skal ende opp som en egen sak som heter «Sommerbarnehagen», som kommunestyret skal ta stilling til. Prosessen er akkurat satt i gang, og i arbeidet med den skal det gjennomføres nødvendige drøftinger og vurderinger. Dette er bare en start på arbeidet med å vurdere dette som et tiltak, sa han, ifølge Hammerfestingen.

Tandberg påpekte forskjellen på en ettåring og en åtteåring, og lurte på om det var gjort vurderinger av den barnehagefaglige forsvarligheten i at en ettåring i tidlig utvikling plutselig skal være i helt nye omgivelser.

Kommunalsjefen svarte med å si at ønsket om sommerstengte barnehager kommer fra barnehagene selv, og at fagansvarlig for barnehagene har foreslått det som et mulig tiltak.

Powered by Labrador CMS