Krever løpende opptak i barnehagen

Løpende barnehageopptak og bort med kontantstøtten. Sånn vil NHO og Virke få kvinnene raskere ut i jobb etter fødsel.

Publisert Sist oppdatert

NHO og Virke krever løpende opptak i landets barnehager.

Les hele saken på nrk.no.

– Vi vet at det står 8.300 barn i barnehagekø. Mange av de foreldrene kommer ikke tilbake i jobb før de har fått barnehageplass til barna, sier Kristin Skogen Lund, administrerende direktør i Næringslivets hovedorganisasjon (NHO) til NRK.

Nå er det kun barn født før 1. september som har lovfestet rett til barnehageplass. Barn som er født innen utgangen av august, har krav på barnehageplass fra og med august påfølgende år. Et løpende opptak krever flere barnehageplasser og vil selvfølgelig koste mye penger. NHO og Virke vil finansiere et løpende barnehageopptak med å fjerne kontantstøtten.

Vibeke Madsen, administrerende direktør i hovedorganisasjonen Virke, mener skroting av kontantstøtten er god likestillingspolitikk.

– Kontantstøtten gjør at flere kvinner blir hjemme lenger enn nødvendig. Derfor må det gjøres noe med en gang, sier Madsen til NRK.

Regjeringen har dog ingen planer om å fjerne kontantstøtten.

– Regjeringen er for valgfriheten som kontantstøtten gir, og også opptatt av at kontantstøtten bekjemper barnefattigdom, sier kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen til NRK.

– Sammen med KrF og Venstre har vi sørget for 3.400 nye barnehageplasser. Nå blir det også sånn at barn som er født i september og oktober får rett til barnehageplass, sier statsråden.

Powered by Labrador CMS